70 ÉVE FÜGGETLEN INDIA

A 70 éves függetlenségét ünneplő India gyülekezeteinek új kihívással kell szembenézniük.



Függetlenné válásának évében, 1947-ben az ország szegény és fejletlen volt, mára azonban a világ negyedik leggyorsabban növekvő gazdaságával büszkélkedhet. India sokszínű és fiatal, de még mindig számos kihívással kell szembenéznie a szegénység, a nőkkel szembeni erőszak és a kommunizmus terén, mondta Joseph D'Souza, az indiai Jó Pásztor Gyülekezet vezetője.

"Az Indiában működő keresztény gyülekezetek számára a nehézségek nagyszerű alkalmat teremtenek, hogy hirdethessék az Úr csodálatos kegyelmét, Jézus Királyságának örömhírét." – mondta Joseph.

D'Souza szerint a gyülekezeteknek feltétel nélkül kell szeretnie és befogadnia mindenkit, függetlenül a kasztoktól vagy a vallási meggyőződésektől.

"Olyan országban, ahol férfiak, nők és gyermekek milliói küzdenek meg nap, mint nap a mélyszegénység okozta nélkülözéssel, a gyülekezeteknek kötelessége támogatni a rászorulókat és a szükségben lévőket, segíteni a küszködőket." – nyilatkozta D'Souza.

A szegényeket, elnyomottakat és rászorulókat a világ minden pontján segítenünk, védelmeznünk kell


"A nők szenvednek a legtöbbet Indiában. Folyamatos erőszak és bántalmazás áldozatai, akár már 10 évesen is. A statisztikák szerint minden 13. órában megerőszakolnak egy nőt." – mondta Joseph.

"India akkor fog valóban fejlődni és akkor lesz igazán szabad, ha az ott élő nők is egyenjogúak és szabadok lesznek, mivel ehhez nem csak az indiai alkotmány alapján lehetne joguk, hanem mert Jézus Krisztusért ez mindnyájunknak jár, Isten Királyságában mindenki egyenlő."

D'Souza szerint, bár India nem régóta gyakorolja a demokráciát, az ország már eddig is nagy lépéseket tett, de a rászoruló lakosság támogatásában még komoly küldetése van, melyben a legnagyobb segítségére a keresztény gyülekezetek kell legyenek.

"Nincs ellentmondás a kereszténység és India között. A szegényeket, elnyomottakat és rászorulókat a világ minden pontján segítenünk, védelmeznünk kell, ez Jézus akarata, így törődnünk kell nemzetünkkel és minden emberrel."- mondta D'Souza.