40 NAP AZ ÉLETÉRT MOZGALOM

Öt abortusz-klinikán dolgozó munkavállaló mondott fel munkahelyén, és több mint 700 születendő csecsemő menekült meg a 40 Nap az Életért mozgalom éves kampányának köszönhetően, amelynek során imaalkalmakat, böjtöt és békés virrasztásokat tartottak a művi terhességmegszakítás megszüntetéséért az egyes abortusz klinikák épülete előtt.



"Ez volt a 40 Nap az Életért mozgalom történetének legfantasztikusabb éve!" - mondta Shawn Carney, a mozgalom elnök-vezérigazgatója. A kampány 2019. szeptember 25-től november 3-ig tartott, és 855 város, 61 ország önkéntesei vettek részt.

A 40 Nap az Életért szervezet jelentése szerint öt abortusz-klinikai dolgozó is felmondott és "kilépett az abortusziparból" miután csatlakoztak a mozgalom kampányához, megmentve ezzel 738 születendő életet.

"Ha már csak egy csecsemő életét is megmentjük, már megérte!" - mondta Sue Thayer, a Tervezett Szülővő Válás korábbi vezetője és a 40 Nap az Életért jelenlegi kommunikációs igazgatója.

A Florida állambeli Fort Pierce-ben egy várandós nő még a nyitás előtt, 7 órakor odaért az abortusz klinikára, ahol akkorra már a klinika előtt a mozgalom önkéntesei buzgón imádkoztak hajnali 5 óra óta.

"Egy ajándékcsomagot és ingyenes ultrahangot ajánlottunk fel neki, valamint a terhesség során történő mindennemű segítségünkről biztosítottuk." - írta Laurie, az egyik önkéntes. "A hölgy elfogadta az ajándékcsomagot, és elmesélte, hogy ikreket vár, majd végül úgy döntött, hogy nem akarja a terhességmegszakítást."

"Ez volt a 40 Nap az Életért mozgalom történetének legfantasztikusabb éve!"


A Wiscons állambeli Madisonban egy terhes nő belépett a Tervezett Szülővé Válás Klinika ajtaján, majd gyorsan sarkon fordult, odament az önkéntesekhez és ennyit mondott: "Szükségem van egy ölelésre." Ezt a nőt három gyermeke várta otthon, a férje pedig sajnos elhagyta őket.

"Megpróbáltam bemenni, már kétszer is volt időpontom a beavatkozásra!" - mondta a várandós nő az egyik önkéntesnek. "De amikor beléptem, az egyikőtök azt mondta: "Imádkozom érted és a babaért." Ez a mondat késztetett arra, hogy kimenjek az épületből."- mesélte a várandós nő. Az önkéntesek elvitték a hölgyet egy terhességi segélyközpontba, hogy biztosítsák neki a támogatást, amelyre szüksége van.

Manchesterben egy babakocsit tologató édesanya mesélte el az önkénteseknek, hogy az elmúlt évben a mozgalom egyik tagja győzte meg arról, hogy ne végeztesse el a beavatkozást.

"Csak azt szeretném, ha tudnád, hogy helyesen cselekedtek, és fontos, amit csináltok!" - mondta az anya.

"Tavaly jöttem ide abortuszt végeztetni, és voltak az épület előtt olyan emberek, akik imádkoztak értem, értünk. Most pedig itt van velem ez a baba, ami csodálatos! És mindez azért, mert valaki akkor ott volt. Az unokatestvérem is elment abortuszra, és senki sem imádkozott érte…az a beavatkozás sajnos megtörtént."- mesélte az anyuka.