A TIBI ATYA JELENSÉGRŐL KERESZTÉNY SZEMMEL

Magyarország egyik legnagyobb facebook oldala egy paphoz köthető több mint egymilliós kedvelői táborával. Noha elsőre jól hangzik, ez a szokásosnak nem nevezhető lelki pásztor más felé tereli nyáját.Ne tévesszen meg tehát a pap személye. A Tibi atya egy jól felépített üzlet. Az oldal leírása alapján: "Tibi atya egy fiktív, humbákföldi lecsúszott pap, görbe tükör a társadalomnak. Célunk a szórakoztatás, senkit nem akarunk megsérteni ezzel." Nem arról van szó, hogy ezen megsértődünk-e. Sokkal inkább azon, hogy

milyen hatással van ez a jelenség a fiatalokra, a keresztény fiatalokra is.

Miről szól az oldal? Mostanra egyértelműen meglátták az üzleti lehetőséget benne, ugyanis saját mintás pólókat és egy budapesti kocsmát reklámoz, persze nem feltétlen direkt, nem kevésszer alkohollal kapcsolatos szójátékokkal inkább.

De miért gond ez? Azért, mert tudat alatt súlykolja belénk, hogy mennyire természetes a részegség, az alkohol, hogy az a mindennap velejárója. Olyasmiben van ez csomagolva, mint a modellekkel eladott "bármi". A lényeg, hogy ez szuper, és mindenki benne van, nehogy te legyél a kakukktojás, aki kimarad -esetünkben- a hétvégi piálásból.

Ugyanakkor a sokszor obszcén jellegű tréfák sem jó irányba terelik modorunkat, erkölcsünket. Higyjétek el, mindennek hatása van, amit lelkileg elfogyasztunk; tehát nézünk, olvasunk, keresünk a neten is. Nem arról van szó, hogy nem lehetne nevetni, viccelődni, de van egy olyan határ, ami a keresztényt megkülönbözteti a többiektől. Egy kereszténynek tudnia kell az adott korban és helyzetben lévő trend és népszerűség ellenére is nemet mondani valamire.


Ezeket is ajánljuk


A keresztény geológus megnyert csatája

Hangos Biblia hollywood-i színészekkel

Oscar díjra jelölt keresztény film