A PANDÉMIA POZITÍV HATÁSAI

Az amerikaiak több mint egynegyede vallja, hogy a Covid-19 járvány megerősítette az Úrba vetett hitét, és még többen állítják azt, hogy a pandémia következtében közelebb kerültek családjukhoz, a kötelékek mind Jézussal, mind a családtagokkal szorosabbá váltak.



Egy vonatkozó közvélemény-kutatás kimutatta, hogy az amerikaiak 28 százaléka szerint keresztény hitük megerősödött a világjárvány során, míg 41 százalék szerint lett szorosabb kapcsolata közvetlen családtagokkal. Az adatok összesítése után kiderült, hogy amerikaiak tízmilliói számára a járvány pozitív hatással volt életükre. Mindkét szám kiemelkedő, összehasonlítva a más országokban élő emberek hozzáállásával.

Amerikában volt a legtöbb emberre pozitív hatással a járvány, Spanyolország a második, Olaszországban 15 százalék és Kanadában 13 százalék vallja, hogy – Isten ígéretéhez hűen - javára voltak a megpróbáltatások. Négy ország: Ausztrália, Egyesült Királyság, Franciaország, Dél-Korea holtversenyben az ötödik, 10 százalékos arányban. Ezen számok tükrözik leginkább azon keresztények számát is, akik visszataláltak az Úrhoz, annak ellenére, hogy korábban valamilyen okból eltávolodtak Tőle.

Az amerikaiak több mint egynegyede vallja, hogy a Covid-19 járvány megerősítette az Úrba vetett hitét


A világjárvány a vallási tevékenységek és a személyes szolgálatok felfüggesztését eredményezte szerte a világon, de Istennek hála ez nem tükröződik a hitgyakorlásban. Az Egyesült Államokban mindössze 4 százalék vallja azt, hogy a világjárvány gyengítette hitét. Az evangélikus és katolikus egyházhoz tartozó keresztények között, valamint az alacsony jövedelműek körében figyelhető meg a legnagyobb arányban az Úrhoz fordulás.

Bizonyítva azt, hogy Isten a legnagyobb megpróbáltatások idején sem hagyja el népét, megfigyelhető, hogy számos országban a járvány a családok megerősödését is eredményezte. Az Egyesült Államokban a megkérdezettek 41 százaléka szerint családi kötelékük erősödött, míg mindössze 8 százalékuk szerint gyengült. Mi, magyarok, milyen irányba mozdultunk el a hitünk kapcsán?