A KERESZTÉNY FILMEK ESZKÖZÖK LEHETNEK AZ EVANGÉLIZÁLÁSBAN

A kutatások azt mutatják, hogy a gyülekezetbe járó keresztények nagy többsége megnézi azokat a keresztény filmeket, amelyek egyre nagyobb számban jelennek meg Hollywoodban. És ami még jelentősebb, hogy ezek a hívők úgy gondolják, hogy a hit tartalmú filmek segítség lehetnek az evangélium terjesztésében.




A Lifeway Research szerint, a templomba járó keresztények 68% megtekintett legalább egy keresztény filmet az elmúlt évben. Ami pedig figyelemre méltó, hogy ezek közül a nagy többség, azaz 81% úgy hiszi, hogy a filmek hatásos evangélizációs eszközök. Ha lebontjuk felekezetek szerint a következő kijelentést: "a keresztény filmek hatásos evangélizációs eszközök," akkor a következő képet látjuk: 84% a felekezet nélkülieknek és baptistáknak egyetértenek vele. Továbbá, 75% a lutheránusoknak és 68% a presbiterianizmusoknak, és a reformátusoknak ugyanazt mondta. A keresztény hittel rendelkező emberek (90%) értettek inkább egyet az állítással, mint a nem hívők (71%).

Tehát, mégis milyen sűrűn használjuk ezeket a filmeket evangélizációs célokra? A Lifeway Research szerint a gyülekezetbe járók 12% hívott már meg egy nem keresztény embert megnézni egy hit alapú filmet az elmúlt egy év alatt. De ami még meglepőbb, hogy a 18-34 éves korosztály (26%) hajlamosabb arra, hogy ilyen meghívást intézzen, mint a 35-49 éves korosztály (21%). A 50-64 éves korosztálynak pedig csak 8% tenné ugyanezt. Az eredmények azt mutatják, hogy van egy szomjúság a hit alapú üzenetekre a 'szórakoztató' iparban.

A keresztény filmek hatásos evangélizációs eszközök


"Könnyű lehet a keresztény szervezetek számára olyan anyagokat létrehozni, amelyekről remélik, hogy hasznosak lesznek, de a templomba járók kifejezetten keresztény filmeket szeretnének látni. Nem az a lényeg, hogy minden keresztény film hasznos legyen egy nem kereszténynek, de abban egyetérthetünk, hogy hasznos eszközök lehetnek az evangélium hirdetésében," mondta Scott McConnel, a Lifeway Research ügyvezető igazgatója.

Egy végső eredmény: ameddig az emberek 68% azt mondta, megnézett egy keresztény filmet az elmúlt évben, csak 48% mondta ezt egy világi filmről. A kutatók felhívták a figyelmet arra, hogy lehetséges, néhány válaszadó nem volt tisztában a 'világi' szó jelentésével, vagy éppen arra gondolt, hogy az keresztény ellenes filmekre utal.


Ezt is ajánljuk


Az elhunyt tinédzser focista buzdítása
az örökkévalóságból

Miközben a család és a barátok gyászolják a 16 éves Caden Telliert, azzal is tisztelegnek emléke előtt, hogy imádják Jézust, és Cadenhez hasonlóan követik és imádják az Urat.