KERESZTÉNYKÉNT A KÖZÖSSÉGI MÉDIÁBAN

Egy nemrégiben végzett közvéleménykutatás szerint tízből három keresztény osztja meg hitét a nem hívőkkel és mindenki mással a közösségi médiában.



A kutatás szerint a keresztények 28 százaléka arról számolt be, hogy megosztja hitét és hirdeti az Úr Igéjét a közösségi médiában. A megkérdezett nem keresztények mintegy 58 százaléka tapasztalta már, hogy ismerőseik között vannak olyanok, akik megosztották dicsekedtek az Úrban a közösségi média felületén.

"A hozzászólásoknak, megjegyzéseknek és profiloknak köszönhetően sok keresztény gondolja úgy, hogy a technológia és a digitális eszközök megkönnyítik az evangelizációt napjainkban." - jegyezte meg a közvéleménykutatást végző csoport vezetője.

Mégis sokan a lelki életről történő beszélgetéseket továbbra is kockázatosnak tartják a digitális korban, a fiatalabb generációk között vannak, akik óvatosabbak ezen a téren. A közvéleménykutatás címe a "Spirituális beszélgetés a digitális korban", melynek keretében 1714 felnőttet kérdeztek meg az Egyesült Államokban.

Az Úr Igéjének terjesztését a közösségi médiával bárki, könnyedén megteheti


A megkérdezettek közel fele szerint a közösségi média és a technológia megváltoztatta a hitükről történő bizonyságtétel módját és annak terjesztését. "A technika és a gyors digitális, kulturális változások kedvező irányba befolyásolják az evangelizáció módját." – állapítja meg a felmérés. A jelentés szerint sok egyház és gyülekezet veszi igénybe az internet adta lehetőségeket az Ige hirdetése céljából.

"Nem is olyan rég, ha valaki részt akart venni egy online evangelizációban, kimondottan aktívnak kellett lennie, weblapot kellett szerkesztenie vagy blogot kellett írnia." - mondta Tony Whittaker, az angol Internetes Evangelizációs nap elnevezésű rendezvény koordinátora.

"Mára azonban az Úr Igéjének terjesztését a közösségi médiával bárki, könnyedén megteheti, nincs szüksége írói vénára vagy különösebb informatikai képzettségre. A Facebook (vagy a Twitter), YouTube videók és mobiltelefonok mind-mind könnyebbé teszik napjainkban az Úr dicsőségének hirdetését." - állapította meg Whittaker.