REKORDOKAT DÖNT A 'SZABADSÁG HANGJA' CÍMŰ FILM

Az a hit alapú film, amely egy nemzetbiztonsági ügynökről szól, aki több száz gyermeket szabadít ki a szexrabszolga kereskedők kezéből, lett Amerika első számú filmje.



Az Angel Studio alkotása, a 'Szabadság hangja', 19 millió dollár bevételt ért el az Egyesült Államokban, világszerte pedig ennek tízszeresénél jár. Körülbelül 2 millió dollár a 'Pay it Forward Tickets'-en keresztül érkezett, amely egy olyan új technológia, amelyet az Angel Studios arra használ, hogy az emberek másoknak tudjanak mozijegyet vásárolni, hogy ők is megtekinthessék ezeket a filmeket.

"Már az elején nagyon megragadott ez a film és a szívemhez szólt. Végig ott tartotta a figyelmem, miközben elszántan vártam, hogy lássam a rosszfiúkat a bíróság előtt, és a gyermekeket szabadon. Nem tudom eléggé ajánlani, Jim Caviezel alakítása igazán inspiráló. Lehet érezni mindazt a szenvedélyt és odaadást, amit ebbe a szerepbe öntött, mély nyomot hagyva az emberben," írta egy hozzászóló a filmről.

"Csodás film és nagyszerű rendezés. Egy érzelmi hullámvasút végig nézni, és elgondolkozni azon, hogyan képes valaki ilyen veszélyes és hősies dolgokat tenni. Könnyes szemmel nézed, hogy mit élnek át a szereplők," írta egy másik hozzászóló.

A film mögött az Angel Studios terjesztési platform áll. "A rajongóknak köszönhetően, a 'Szabadság hangja' lett Amerika első számú filmje a függetlenség napján. Számos üzenetet kaptunk arról, hogy a mozik megteltek és a jegyek elfogytak. A film mára már önálló életre kelt, és több egy filmnél, egy növekvő mozgalommá vált," nyilatkozta Neal Harmon, az Angel Studios vezérigazgatója.

"A film arra ösztönöz, hogy legyünk bátrak ebben a világban, amelyben élnünk kell"


A támogatók szerint nem meglepő, hogy az új film rezonál a hallgatósággal, mivel a háttérben az a családbarát filmipar áll, amely 'A kiválasztott' sorozatot rendezte, amely az eddigi legsikeresebb közösségi finanszírozású projekt. A Jézus Krisztus életéről szóló, több évados tévésorozat nagy sikernek örvend, immár 500 milliószor vetítették és több mint 108 millió ember látta az első évad kezdete óta. Jelenleg, az Angel Studios felnőtt thrillere nagy siker arat a közönség körében. Meghaladta a 10 millió dollárt az előértékesítésben és 85%-os értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on.

Ahogy a CBN News megírta, a film főszereplője Jim Caviezel, aki egy szövetségi ügynököt alakít, Tim Ballardot, aki a gyermekekkel kapcsolatos bűntények osztályánál dolgozik már 12 éve, de kezdi elveszíteni a reményt. Megment egy 7 éves kisfiút, akit a lánytestvérével együtt raboltak el a brutális emberkereskedők. Amikor a fiú megkéri Timet, hogy mentse meg a testvérét, Tim megtalálja a hivatását: gyermekeket menteni meg a szexrabszolgaság elől. Mira Sorvino és Bill Camp, akik akadémiai díjnyertesek, ugyancsak szerepelnek a filmben. Caviezel jól ismert a Mel Gibson 'Passió' filmjében alakított szerepéért. Lukácsot is ő alakította a 'Pál, Krisztus apostola' filmben.

Ballard elmondta, hogy amikor megkeresték a filmmel kapcsolatban, azonnal tudta hogy Caviezelt szeretné, hogy alakítsa őt a filmben. "Néhány évvel ezelőtt, talán 2017 decemberében, eljöttek hozzám és azt mondták: 'a nyáron forgatni fogunk, és ki kell válasszunk valakit, aki téged alakít'. Elég érdekes kérdést tettek fel, amit nem gondoltam volna hogy valaha is hallok," emlékezett vissza Ballard. "Rögtön tudtam hogy kit akarok, 'ha ez komolyan kérdezitek, a válaszom Jim Caviezel'. Nem ismerem a színészeket, de azt tudom, hogy Jim Caviezel szereti Jézust és ez az egyedüli feltételem" mondta a producereknek.

Caviezel elmondta nemrég a Fox News-nak, hogy csak olyan filmekben szerepel, amelyek a megváltásáról szólnak. "Isten azért helyezett ebbe a szakmába, hogy az ő fényét mutassam be. Ez nem mindenképp azt jelenti, hogy mindig az Ő fénye vagyok egy-egy filmben. Persze hogy ezt szeretném, viszont nem jelenti azt, hogy nem fogom eljátszani az ördög szerepét, ha kell. Viszont mindenképp kell legyen szó a megváltásról abban a filmben," magyarázta Caviezel. "Lehet hogy nem maradnak barátaim ezek után, de velem lesz Isten. Ő nem hagy el. Őrá fogok tekinteni abban a pillanatban, amikor itt hagyom ezt a földet, tudni fogom, hogy a legjobbat adtam Istenek, az én mennyei atyámnak. Bárcsak meglátná a világ, hogy szeretem Őt. Lehet, hogy számukra ez rossz dolog, de számomra semmiképp sem az," mondta a színész.

Caviezel arról is beszélt, hogy szeretné, ha a film inspirálná az embereket. "A film arra ösztönöz, hogy legyünk bátrak ebben a világban, amelyben élnünk kell," mondta a színész.