SUPERMAN BISZEXUÁLIS LETT A VÁSZNON

1938-ban a DC Comics bemutatta Supermant, az első jelmezes szuperhőst. Superman ma is vitathatatlanul a világ legismertebb szuperhőse. Következő képregényes megjelenésében az Acélember biszexuálisnak vallja magát.



Superman biszexuális
A DC Comics bejelentette, hogy Jon Kent, az eredeti Superman (Clark Kent) és a jelenlegi Superman fiktív fia 2021. november 9-én 'merész új irányt' vesz. Apjához hasonlóan Kent is szerelmes lesz egy újságíróba. De Clark Kenttől eltérően a fia romantikus kapcsolatba kerül egy másik férfival. A bejelentést a National Coming Out Day-en tették, amelyen az LMBTQ-közösség tagjai megünneplik, hogy nyilvánosságra hozzák szexuális irányultságukat.

A történet, mely a Superman: Son of Kal-El 5. számában jelenik meg, Jon Kent útját követi, aki szuperhősként mentálisan és fizikailag is kiégett. A tudósító és romantikus érdeklődő Jay Nakamura ott lesz, hogy gondoskodjon a megfáradt szuperhősről. A szám egyik írója így nyilatkozott: "Superman szimbóluma mindig is a reményt, az igazságot és az igazságosságot jelképezte. Ma ez a szimbólum valami többet jelent. Ma több ember láthatja magát a képregények legerősebb szuperhősében."

Jim Lee, a DC kreatív igazgatója és kiadója a következőket mondta: "Nem is lehetnénk büszkébbek, hogy ezt a fontos történetet mesélhetjük el. Sokat beszélünk a DC Multiverzum erejéről a történeteinkben, és ez egy újabb hihetetlen példa erre. Lehetőségünk van arra, hogy Jon Kent a képregényekben felfedezze az identitását, és arra is, hogy Jon Kent a televízióban a Superman & Lois-ban megismerje a családja titkait. Egymás mellett léteznek a saját világukban és korukban, és a rajongóink egyszerre élvezhetik mindkettőt."

Következő képregényes megjelenésében az Acélember biszexuálisnak vallja magát


Jon Kent 2015 júliusában mutatkozott be a Konvergencia című sorozatban: Superman #2. számában. Az év elején a Marvel Comics bemutatta az első meleg Amerika Kapitányt. A karakter ezen változata volt az első LMBTQ hős, aki a Marvel franchise 80 éves történetében megjelent.

Dean Cain, az egykori Superman reagál
A hollywoodi színész és keresztény Dean Cain játszotta Supermant a Lois & Clark: The New Adventures of Superman című sikersorozatban. Egy nappal a DC Comics bejelentése után Cain meghívott volt a 'Fox & Friends' című műsorban, ahol mintegy 'felvonulásként" jellemezte azt a döntést, hogy Supermant biszexuálisnak ábrázolják.

"Nem hiszem, hogy ez merész vagy bátor, vagy valami őrült új irány" - mondta az Isten nem halott színésze. "Ha ezt 20 évvel ezelőtt csinálták volna, talán az is merész vagy bátor lett volna. De bátor lenne az, ha a melegek jogaiért harcolna Iránban, ahol a homoszexualitásért akár egy épületről is ledobhatnak egy épületről."

Cain javaslatokat tett arra, hogy mire kellene az Acélembernek összpontosítania: "Miért nem hagyják, hogy azok ellen az igazságtalanságok ellen harcoljon, amelyek létrehozták azokat a menekülteket, akiknek a kitoloncolása ellen tiltakozik? Az bátor lenne. Ezt elolvasnám - vagy azért harcolna, hogy a nőknek joguk legyen iskolába járni, dolgozni és élni, a fiúkat pedig ne erőszakolják meg a férfiak az új, meleg és szelíd tálib mozgalom alatt." Az egykori Superman így folytatta: "Valódi gonoszság van a mai világban, valódi korrupció és kormányzati túlkapások... Nagyszerű lenne ezeket a problémákat kezelni. Szeretném látni, ahogy a karakter ezt teszi."