SZÁZEZER CHILEI AZ ABORTUSZTÖRVÉNY ELLEN

Százezrek tüntettek a készülő abortusztörvény ellen.



"Nem akarunk a többi ország lábnyomába lépni, amelyek már nem tartoznak azon államok közé, akik megvédik a legkiszolgáltatobbak emberi jogait. Nem akarjuk, hogy országunk az abortusz borzalmas következményeitől szenvedjen, az abortusz nagy kárt okoz a társadalomban." - mondta Elizabeth Bunster szóvivő.

A kormány utat kíván adni a legális abortusznak, de mi nem félünk ez ellen fellépni.

Az evangélikus keresztények a katolikusokkal és másokkal együtt elítélik Michele Bachelet elnök és a többi hivatalnok által előterjesztett jogszabályt, miszerint legálissá tennék az erőszakból fogant, meg nem született gyerekek abortuszát, vagy akiknek olyan orvosi problémájuk van, ami összeférhetetlen ezzel az életmóddal, vagy ahol az anya élete veszélyben van.

További feszültséget okoz, hogy a Kereszténydemokrata párt tagjai közül is sokan támogatják a készülő törvényt, amit sokan a keresztény hit megcsúfolásának neveznek, mert legalizálnák ártatlan életek meggyilkolását.

Az életet védők elmondták, hogy a közelgő választásokra nagy hatással lesz ez a döntés, és a végkimenet, ugyanis amely jelölt és párt támogatja az indítványt, nem fognak rájuk voksolni. "Nem akarjuk azokat az országokat követni a világon, amelyekben nem védik a leggyengébbeket."

Chilében évtizedek óta nem legális az abortusz, és ez példát állít a világnak, nemcsak az anyák és gyermekeik védelme szempontjából, de nagyon alacsony a gyermekágyi halálozás száma is az országban.