A LIFEMARK CÍMŰ FILM SIKERE ÉS ÜZENETE

Alex Kendrick színész és producer szeptemberben a köszönetét fejezte ki új, 'Lifemark' című filmjének sikeréért, és elmondta, milyen hatalmas hatást gyakorol a film a közönség tagjaira, illetve hogy néhányan elfogadták Krisztust a mozikban.



"Nagyon hálásak vagyunk azért, ami történik, és alig várjuk, hogy lássuk, mit tesz még Isten." Figyelembe véve a témát és a film látszólag tökéletesen időzített megjelenését – az örökbefogadásról szóló filmet, amelyet az Egyesült Államok legfelsőbb bíróságának Roe kontra Wade ügyben hozott döntése nyomán* adtak ki – érthető, hogy a film oly mélyen visszhangzik sok ember lelkével.

*A Roe kontra Wade néven elhíresült 1973-as ítélet azt mondta ki, hogy alkotmányellenes a művi terhességmegszakítás szabályozása az állami szintű törvényhozásban. Az amerikai Legfelsőbb Bíróság – amely egyúttal az Egyesült Államok alkotmánybírósága is – 2022. június végén érvénytelenítette ezt a Roe kontra Wade döntést, mely ügy érthető módon nagy figyelmet kapott az Egyesült Államokban.

A Kirk Cameron színész és a Kendrick fivérek által készített 'Lifemark' igaz történetet mesél el, amely az élet ajándékát ünnepli. A film középpontjában a 18 éves David áll, akinek kényelmes világa káoszba borul, amikor édesanyja meglepő módon megkeresi, és találkozni szeretne vele. A film végét 10 percnyi extra tartalommal egészítették ki azzal a céllal, hogy segítsenek az embereknek valóban megérteni Isten szívét, és az Ő teremtménye iránti szeretetét. "Még az anyaméhben is végigjárjuk az élet bibliai alapjait, ahol Isten már ismer bennünket" – mondta Kendrick.

Alex Kendrick színész és producer szeptemberben a köszönetét fejezte ki új, 'Lifemark' című filmjének sikeréért..


Megosztott egyet azokból a történetekből, amelyeket csapata hallott a 'Lifemark' megjelenése óta: "Csodálatos tanúságtételeket hallunk emberekről, akik azt mondják: 'A gyülekezeti csoportunk a moziban ült, és láttunk egy nőt, aki a film végén az oldalára fordulva sírvt. Mi… átmentünk, elkezdtünk vele beszélgetni. Megosztotta velünk történetét. Szolgálhattunk neki, imádkozhattunk érte, beszélhettünk vele a megváltásról' " - osztotta meg Kendrick. A színész és a producer örül és hálás, hogy ilyen történeteket hall.

Kendrick elmondta, hogy csapata kezdetben 2021-ben akarta kiadni a filmet, de a járvány lelassította a gyártást. Végül azonban az időzítés tökéletesen egybeesett Roe üggyel, és az élet védelméről és a válságba jutott nők megsegítéséről szóló, felemelkedett nemzeti beszélgetéssel. "Ha szívből nézed, amikor olyan igaz történeteket hallasz, mint ez… az valóban új perspektívát ad az adott kérdésre. És ez sokkal több, mint pusztán politikai kérdés."