A KEREKESSZÉKES ÉNEKES SIKERE A TEHETSÉGKUTATÓN

Ben Waites, gospel énekes előadásával teljesen lenyűgözte az 'America's Got Talent' tehetségkutató bíráit. Sofía Vergara színésznő megkönnyezte lenyűgöző teljesítményét. Az énekes előadásán túl azonban a kitartásáról szóló történet az, ami igazán inspiráló.



A 32 éves férfi Arthrogryposis Multiplex Congenita (AMC) betegséggel született, amely az ízületeket támadó kór. Betegsége miatt tolószékbe kényszerült, de a sok küzdelem ellenére kitartott, és színpadra vitte tehetségét. Az énekes Cyndi Lauper 'True Colors' című dalát adta elő, amely számára a reményről szól. "Gospel énekes és énektanár vagyok." – mondta Waites Vergara, Simon Cowell és Heidi Klum bíráknak.

"Úgy érzem, a dal üzenete képes megszólítani az embereket kortól, fajtól, származástól függetlenül. Képes a remény üzenetét közvetíteni. Az Istenbe vetett hitet, a benne való reményt és bizalmat szeretném hirdetni az embereknek!"

Waites fellépése nemcsak éljenzést és ovációt váltott ki, de Vergara könnyei végig potyogtak az énekes előadása alatt. "Sophia most kisírta a szemét!" – mondta Klum, miután Waites befejezte előadását. Vergara ezután elmondta, miért hatódott meg annyira. "Fantasztikus, ahogy ezt a gyönyörű dalt elsajátítottad! Különleges volt. Más volt." – mondta. Cowell, aki kemény kritikus és szigorú beszólásairól ismert, fantasztikusnak nevezte az előadást, és mindhárom bíró Waites továbbjutására szavazott.

Ben Waites, gospel énekes előadásával teljesen lenyűgözte az 'America's Got Talent' tehetségkutató bíráit.


Bár a továbbjutás és a győzelem szép cél, Waites azt nyilatkozta, hogy számára valójában az a lényeg, hogy Krisztust szolgálja és megmutassa minél több embernek Isten szeretetét. Úgy látja, hogy a tehetségkutató egy kiváló platform ahhoz, hogy minél többeknek hirdethesse Isten szeretetét. "Engem inkább az foglalkoztat, hogy minél megfelelőbben és minél hatékonyabban megmutassam Krisztus evangéliumát ezen a lehetőségen keresztül. Nagyon fontos, hogy átadjam ezt az üzenetet." - mondta az énekes. Waites mesélt múltbeli egészségügyi küzdelmeiről, és arról is, hogy a családja mindig is arra biztatta, hogy soha ne tartsa vissza fogyatékossága attól, hogy azzá váljon, akivé szeretne.

"Nem volt egyszerű felnőni úgy, hogy közben folyamatosan leépültem. Igyekeztem arra figyelni, hogy minden nap egy új nap, minden nap kell valamiben erősödnöm és kell valamit tanulnom: egyik nap tolószékkel közlekednem, másik nap tollal a számban gépelni. Szüleim és nagyszüleim igyekeztek aszerint nevelni, hogy törekedjek a teljes értékű életre. Arra biztattak, hogy ha valamit meg akarok tenni, akkor tegyem meg, és csináljam azt a legjobb tudásom szerint. Nem volt kifogás, csak ki kellett találnom, hogyan csináljam meg, amit akartam. Rájöttem és megtapasztaltam, hogy ne a körülményeimre nézzek, hanem az Úrra és így szinte számomra is minden lehetséges, mivel az Úrban bízom!"

Az énekes reméli, hogy inspirálni tudja azokat az embereket, akiknek nehézségek közepette élnek. Szeretné megmutatni, hogy az élet attól még lehet teljes, hogy az embernek van valamilyen fogyatékossága. Az a fontos, hogy a megfelelő hozzáállással tekintsenek rá: az Úrban bízva. "Mindig a Róma 8:28 versre támaszkodtam, és biztos voltam benne, hogy mindennek célja van! Remélem, hogy az életem példa lehet azoknak, akik kemény küzdelmeken mennek keresztül. Inspirálni szeretném azokat, akik szenvedések közepette vannak, hogy emeljék a tekintetüket az Úr Jézusra és tartsanak ki hitben és reményben! Tartsanak ki a végsőkig, mert így kibírható a kibírhatatlan és legyőzhető a legyőzhetetlen!"