A 43.000 DOLLÁRNYI TALÁLT PÉNZ

Egy évvel azután, hogy használtan megvette kanapéját a michigani férfi, 43 000 dollárnyi készpénzt talált abban elrejtve, mely összeget visszaadta az egykori tulajdonosnak. A férfi azt mondja, hogy újra megtenné és azért, mert Jézus is ezt tette volna.



Howard Kirby, a michigani Ovidiusból egy évvel ezelőtt vett egy 70 dolláros használt kanapét egy adományboltból, de hamar gyanússá vált, hogy valami szokatlanul kemény a kanapéban. Sógora felnyitotta a bevarrt párnát, és rengeteg készpénzre talált, egészen pontosan 43 170 dollárra. Bár Kirbynek egy ügyvéd azt mondta, hogy törvényesen joga van a pénz megtartására, a kisvárosi férfi mégis úgy döntött, hogy visszaadja a pénzt tulajdonosának: a kanapét adományozó családnak. Később megtudta, hogy a család egyik elhunyt idős tagja a pénzt a párnába rakta.

Egy évvel azután, hogy használtan megvette kanapéját a michigani férfi, 43 000 dollárnyi készpénzt talált abban elrejtve


Kirby felhasználhatta volna a pénzt a házán lévő hitel kifizetésére. "A Szentlélek azonban másra vezetett, és így szólt: 'Ez a pénz valójában nem a tiéd!' " - mondta Kirby egy interjúban. A történet világszerte ismert lett. Amikor híre ment Kirby jócselekedetének, a helyi közösség is reagált arra.

Ismeretlenek adományából és segítő munkaerejének köszönhetően új padlót tudott a család lerakni a házba és a tetőt is felújították. Egy kanadai férfi pedig elindított egy számlát, amely 15 000 dollárt gyűjtött össze Kirby számára.

"Ez valóban visszaállította az emberiségbe vetett hitemet!" - mondta Kirby. "A világban olyan sok jó ember van. Nagyon sok rosszindulattal is találkozhatunk, és a világon számtalan helyen és időben megjelenik a gonosz. Sokkal jobban szoktunk emlékezni a rosszra, mint amikor bármi jó történik velünk. De örülök, hogy így döntöttem, nagyon sok embernek adott hitet és bátorítást. Jó érzéssel tölt el, mert hirdetni tudtam, hogy hiszek Krisztusban, és hogy Jézus is ezt tette volna!"

A járvány és a vesét eltávolító műtét ellenére Kirby úgy érzi nagyszerű éve volt. Megszületett 11. unokája! Fia és menye pedig a család közelébe költözött. "Áldottak vagyunk!" - mondta Kirby. "Nagyon sok olyan dolgot tettem, amelyet bárcsak soha nem tettem volna meg, de ez az élet része. Nem csüggedek, és ami történt magam mögött hagyom."