"ISTEN SÚGTA NEKEM"

Az '5000 Blankets', vagyis '5000 takaró' című új, hitalapú filmet egy hősies feleség és anya élettörténete ihlette. A hölgy bevallja: azt szeretné, ha a film világszerte ösztönözné a keresztényeket arra, hogy kilépjenek a gyülekezeti keretekből, és úgy éljenek, mint Jézus.



Húsz évvel ezelőtt Cyndi Bunch és kisfia takarókat kezdett gyűjteni a texasi Fort Worth város hajléktalan csoportjai számára. Kezdeményezésük indítéka egészen személyes: a férj és apa mentális betegség következtében többször is eltűnt a város utcáin. Véletlenszerű kedvességük felkeltette a helyi média figyelmét, és segített elindítani egy hajléktalan jótékonysági szervezetet, a Phillip's Wish-t (Fülöp kívánsága). A téma egy forgatókönyvírónak is feltűnt, aki a történetüket filmmé akarta varázsolni. Az 5000 Blankets című filmet most a Pure Flix közvetíti. Anna Camp színésznő alakítja Bunch szerepét..

"A férjem paranoid skizofréniában szenved" - mondta Bunch a Christian Headlinesnek. "...építőmérnökként dolgozott Fort Worth belvárosában, rendkívül intelligens ember. A mentális betegsége miatt gyógyszeres kezelésre szorult. Ebben az esetben a kezelés kihagyása a kontrollvesztés súlyos következményeivel jár. Sajnos, ez be is következett, miután a férjem abbahagyta a gyógyszerek szedését, gyakran eltűnt a városban."

Az '5000 Blankets', vagyis '5000 takaró' című új, hitalapú filmet egy hősies feleség és anya élettörténete ihlette


Bunch az akkor 5 éves fiával, Phillippel utcákon át kereste. Együtt fedezték fel, hogy a hajléktalannegyed mindössze két háztömbnyire van a férj munkahelyétől. "Phillip még soha életében nem látott ilyet" – mondta Bunch. "Csak kisgyerek volt.... az együttérzés világított a szemében."

Egyik este, lefekvéskor Phillip megkérdezte: "Anyu, most mi van azokkal az emberrel, akik az utcán élnek és a sátrakban alszanak, nem fáznak?" Bunch őszintén válaszolt: "De, lehet, hogy fáznak." - "Akkor takarókat kell szereznünk nekik" - reagált a kisfiú. Abban az időben Bunch két munkahelyen dolgozott, és egészen kimerült. Ennek ellenére úgy érezte, Isten meggyőzte és tettekre indítja azzal a céllal, hogy takarókat gyűjtsön a hajléktalan csoportok számára.

"Isten egy gyermeken keresztül súgta nekem. Ezért begépeltem egy három oldalas levelet, amelyben elmeséltem a történetünket és azt, hogy milyen célt akarok elérni. 500 másolatot készítettem."

Miután kiosztotta a szórólapokat Fort Worth utcáin, egyikük egy helyi televíziós újságíró kezébe került, aki meghívta a stúdióba, hogy mesélje el a történetét. Abban az időben Bunchra hatással volt Rick Warren bestsellerje, a The Purpose Driven Life is (A céltudatos élet). "Egyik oldalon ezt olvastam: A legnagyobb eredményedet a legnagyobb fájdalmakon keresztül éred el. És ekkor azt mondtam: 'Istenem, teljesen a Tied vagyok, csak használj engem!' "

A film üzenete egyszerű: Szeresd felebarátodat!
"Itt az ideje, hogy kilépjünk a templomi keretekből, és elkezdjünk Jézushoz hasonlóan járni és élni"

"... Azt akarom, hogy a nézők bevigyék ezt a hírt a saját közösségeikbe, és nyissanak. Mert a kormány nem tud mindent megtenni. A kormány nem tud mindent megjavítani. Rajtunk múlik, hogy kijutunk-e, és változtatunk-e azzal a szeretettel, ahogyan Isten akarja, hogy szeressünk..."