AZ ELHUNYT TINÉDZSER FOCISTA BUZDÍTÁSA AZ ÖRÖKKÉVALÓSÁGBÓL

Miközben a család és a barátok gyászolják a 16 éves Caden Telliert, azzal is tisztelegnek emléke előtt, hogy imádják Jézust, és Cadenhez hasonlóan követik és imádják az Urat. A középiskolai hátvéd egy meccsen elszenvedett agysérülésbe halt bele. Halála előtt a fiatal fiú azt mondta ifjúsági vezetőjének, hogy egy újjászületés hullámot szeretne látni iskolájában és közösségben, ahol lakik.




Egyik szerda estére egy megmozdulás szerveződött. 600 ember gyűlt össze istentiszteletre az alabamai Selmában található Krisztus Király gyülekezetben. A Caden egykori gyülekezetében tartott istentiszteleten magasztaló énekek, dicsőítések és igehirdetés hangzott el Jézusról és az Ő követéséről.

Roxanne Jones, az elhunyt fiú ifjúsági csoportjának vezetője a tinédzser hittel teli örökségéről beszélt. Arra buzdította a résztvevőket, köztük a régió középiskolás futballistáit, hogy csatlakozzanak a közelükben lévő helyi gyülekezet valamelyikéhez. Az eseményen a hangulat vidám volt, nem volt érezhető gyászos komorság. A dicsőítést zenekar vezette, a tömeg együtt énekelt a zenészekkel, minden korosztály kezeit felemelve dicsérte Jézust. Jones azt mondta a hívőknek: "Nemrég Caden azt mondta, hogy ébredést szeretne látni Selmában, és most látja is! De figyeljünk, ez az ébredés nem egyszeri esemény legyen, hanem egy növekvő, tartós jelenség!"

A templomban lévő transzparensek arra buzdították az embereket, hogy 'éljenek úgy, mint Caden és kövessék Krisztust! Legyen Jézus a példaképük és az életük középpontja'.

"A fiam kedvenc dolga a világon az volt, hogy Jézusról beszélt, és azt akarta, hogy az emberek kövessék Jézust "


"Bár nem lehetünk pontosan az, aki Caden volt, de attól még élhetünk úgy, mint ő és válhatunk azzá, mint akiknek Isten teremtett minket. Viszont abban hasonlíthatunk Caden-re, hogy Krisztust követjük és az Úr akaratát fürkésszük minden nap" - mondta Jones. Ezután imádkozott a még meg nem tértekért és azokért, akiknek Jézus az Úr az életükben. Jones arra is bátorította a fiatalokat, hogy fogjanak össze hitben, és támaszkodjanak egymásra. Legyenek egymás bátorítói és buzdítsák egymást, hogy az Urat követni a legjobb döntés ebben a kihívásokkal teli világban. Az ifjúsági vezető hangsúlyozta, hogy Isten imádása és követése örömteli életet eredményez!

Jamie Tellier, Caden apja úgy jellemezte fiát, mint aki szerette a sportot, de jobban szerette Jézust. "A fiam kedvenc dolga a világon az volt, hogy Jézusról beszélt, és azt akarta, hogy az emberek kövessék Jézust! Szeressétek Jézust, és Őt helyezzétek az első helyre az életetekben! Járjatok együtt Jézusban. Tanuljátok meg, hogyan éljétek az életeteket Krisztusban, és próbáljatok meg mindent érte tenni. Milyen csodás, hogy az Úr még az örökkévalóságban is tud használni minket, Caden még így is tud buzdítani bennünket, hogy mindekor az Úrra tekintsünk!" – mondta a fiú apja.


Ezt is ajánljuk


A keresztény filmek eszközök lehetnek
az evangélizálásban

A kutatások azt mutatják, hogy a gyülekezetbe járó keresztények nagy többsége megnézi azokat a keresztény filmeket, amelyek egyre nagyobb számban jelennek meg Hollywoodban.