KANADAI GYÜLEKEZET A JÁRVÁNY IDEJÉN

James Coatest, a kanadai albertai Dicsőséges Élet Gyülekezet vezető lelkészét börtönbe zárták, mert a járványkorlátozások közepette is tartott istentiszteleteket. Coates ügyvédje, James Kitchen szerint a prédikátor hajlandó letölteni a rá szabott büntetést.December közepén Janine Hanrahan, az Albertai Egészségügyi Szolgálat tisztifőorvosa határozatot hozott, melyben arra kötelezte a gyülekezetet, hogy mindenki, aki az istentiszteleten rész vesz, viseljen maszkot, tartsák az előírt távolságot és az ingatlan befogadóképességének 15%-ában korlátozzák az ott tartózkodók létszámát. A járvány súlyosbodását követően a gyülekezeti alkalmakat fel kellett függeszteni.

Az Egészségügyi Szolgálat több alkalommal ellenőrizte a határozatban foglaltak betartását. Coates pásztor a hatósági döntés ellenére is megtartotta az istentiszteleti alkalmakat, mely miatt letartóztatták. Coates lelkész elmondta, hogy úgy érezte pont azokat az időket éljük, amikor a legnagyobb szükség a hitben történő összegyülekezésekre van és lelkiismerete nem engedte, hogy cserben hagyja a hívőket.

James Coates lelkészt börtönbe zárták, mert a járványkorlátozások közepette is tartott istentiszteleteket


A Dicsőséges Élet Gyülekezet hívei elsősorban azt érzik, hogy Isten rendeléseinek és nem a kormánynak kell engedelmeskedjenek. Elkötelezettek a személyes istentiszteletek megtartása mellett a biztonsági előírások betartásával. Nem akarnak hátat fordítani hitüknek. Véleményük szerint a kormány nem hagyhatja figyelmen kívül az Alkotmány által is biztosított szabad vallásgyakorláshoz való jogot.

A gyülekezet tagjai úgy gondolják, hogy felelősségteljesen élve, betartva a legszükségesebb biztonsági előírásokat, nincs ok az istentiszteletek elhalasztására. Azt hirdetik, hogy meg kell nyitni az egyházakat, meg kell nyitni a templomok ajtaját, melyen minden eddiginél több hívő jöhetne be ezekben az időkben!

"Ellenkező esetben még az is megtörténhet, hogy nem térnek vissza a hívők! Védeni kell a sérülékenyeket, meg kell tenni az ésszerű óvintézkedéseket, de bízzunk Istenben! Az élet megélése kockázattal jár! Valahányszor egy autó volánja mögé ülünk, bizonyos fokú kockázatot vállalunk! A vezetés előnyei miatt elfogadjuk ezt a kockázatot. Az emberi élet, bár értékes, törékeny. Mint ilyen, a halál mindenkor fenyeget mindnyájunkat! Ezért van szükségünk a remény üzenetére, különösen ezekben az időkben!" - nyilatkozta a gyülekezet pásztora.


Ezeket is ajánljuk


Börtönbe került az apa, aki transznemű "lányát" nem megfelelő névmással illette

Az "Unplanned" című film hatása

Nő a keresztények száma Észak-Koreában