A FACEBOOK EGYHÁZI SZEREPRE TÖR?

A facebook közösségek képesek betölteni azt az ürességet, amit a csökkenő vallásos részvétel hagyott hátra, mondta Mark Zuckerberg, a facebook vezérigazgatója ezév júniusában.Zuckerberg azt szeretné, hogy a társadalmi média platformján létrejött csoportok betöltsék az emberek életében azt a szerepet, amelyet egykor az egyházak töltöttek be. Az embereknek szükségük van célokra és támogatásra, mondta az ezredéves közösségi média mogul, és a Facebook csoportok biztosíthatják ezt a célt.

"Meglepő, hogy évtizedekig, mindenféle csoportban a tagok száma egy negyedével esett vissza", mondta Zuckerberg. "Nagyon sok ember van, akinek szüksége van arra, hogy találjon valami célt és támogatást valahol máshol." Zuckerberg azt is elmondta, hogy az emberek általában jók és segíteni szeretnének társaikon. De állítása szerint az emberek motivációja, hogy adjanak az idejükből és pénzükből másoknak, ugyan annyira származik a közösség érzéséből, mint a hitük.

"Azok az emberek, akik járnak templomba, sokkal inkább adakozóak és segítőkészek," - mondta Zuckerberg, "és nem csupán azért mert vallásosak, hanem mert egy közösség tagjai."

Zuckerberg 13 éves szociális média oldala nemrégiben elérte a 2 milliárd felhasználót. Egy átlagos felhasználó 30 csoporthoz tartozik, és miközben több mint 1 milliárdan tartoznak valamilyen csoporthoz, csupán 100 millióan tagjai 'jelentőségteljes', vagy olyan csoportoknak amiknek van valamilyen céljuk is. A facebook vezérigazgatója azt szeretné, hogy azoknak a száma, akik 'jelentőségteljes' csoportoknak tagjai 1 milliárdra növekedjen, ezért azt mondta, hogy

az egész Facebook küldetését meg fogják változtatni.

"Olyan szerepet játszhatunk, amelyet egyszer az egyházak töltöttek be" - mondta Zuckerberg


Össze akarja kötni az olyan csoportokat ahol közös az érdeklődési terület vagy a hit, és hasonlóak a problémák. "A következő nemzedékben a legnagyobb lehetőségeket és kihívásokat csak együtt tudjuk megoldani," - mondta Zuckerberg, " a szegénység leküzdését, betegségek gyógyítását, a klímaváltozás megállítását, szabadság és tolerancia hirdetését és a terrorizmus megállítását."

Ezekről az erőfeszítésekről beszélve, Mark vezető szerepet vállalt ebben
"Az egyház nem csak úgy összejön," - állítja Zuckerberg. " Van egy pásztoruk, aki törődik a gyülekezetük jólétével, és gondoskodik arról, hogy legyen élelmük és menedékük. Egy kis bajnoki csapatnak is ( pl. foci csapat ), van egy edzője, aki motiválja a gyerekeket és segít nekik minnél jobb eredményeket elérni. A vezetők támasztják alá a kultúrát, inspirálnak minket, biztonságos hálót adnak, és törődnek velünk."

A nagy kérdés, hogy valójában mi a terv, és hogy mi keresztények hogyan állunk hozzá.