A CONVERSE SÁTÁNI CIPŐJE

2021. július 27-én az 59 éves amerikai divattervező, Rick Owens piacra dobta a Converse x DRKSHDW TurboDrk Chuck 70 típusú cipőt, amelynek nyelvén a sátáni pentagram szimbólum látható a Converse márkanév és logo mellett.



A 170 dolláros Converse cipők azonnal elfogytak a cég webshopján feltüntetett információk szerint, de lehetőség van értesítést kérni, hogy a termék mikor lesz újra elérhető. A Converse démoni témájú Instagram-bejegyzéssel népszerűsíti a cipőt.

A közösségi oldalra feltöltött képen két modell látható, teljesen fekete bőrruhában, fehérre festett arccal, vastag, fekete szemhéjfestékkel és rúzzsal kiemelve a szemet és a szájat, miközben a szájukban tartanak egy sátáni pentagram alakú jelvényt. A modellek az Owen által tervezett új típusú cipőket viselik. Az egyik képen a két modell egy pentagramot formáz meg. Owens szerint a sátáni cipő inspirációja abból fakad, hogy a tervezőt lenyűgözi a pentagram szimbóluma.

"Régóta használom ezt a szimbólumot, mert nyilvánvalóan démoni erőkkel bír." - mondta. "Szeretem az ilyen geometriai formákat, mert nagyon egyszerű módon, de mégis egész kultúrákat határoznak meg. Ezek a kultúrához tartozó gondolatok pedig rendszert alkotnak. A pentagram a mai világban - annak minden társításával együtt - egy alvilági rendszert jelképez. Maga a rendszer befogadása és elfogadása pedig nyitottságra és empátiára utal."

2021. július 27-én az 59 éves amerikai divattervező, Rick Owens piacra dobta a Converse x DRKSHDW TurboDrk Chuck 70 típusú cipőt


A pentagram "az élvezetre való törekvést sugallja, ezt az érzés-keresést." - mondta Owens. "De az egyik legfontosabb dolog, amit szerintem sugall, az empátia és az élet élvezetének keresését, egy nem szokványos módon. Ez azt eredményezi, hogy elfogadóbbak és toleránsabbak vagyunk más rendszerekkel szemben, ami szerintem jó dolog."

A cipő nyelvén használt pentagram szimbólum a Baphomet-i Sigil néven ismert,
amely a Sátán Egyházának hivatalos jele.

Owens egy interjúban kissé groteszknek minősítette a Converse x DRKSHDW TurboDrk Chuck 70 típusú cpő korábbi verzióját, ezért a jócskán elmaradottnak minősített Converse márka szimbólum kapcsán úgy döntött, hogy felrázza egy az általa sötétebb és fiatalosabb szimbólummal.

A Nike korábban forgalomba hozott Lil Nas X Sátáncipő gyártását leállította korábban és a jövőbeli megrendelések leadását is beszüntette.