LEÁLLÍTOTTÁK A "SÁTÁN CIPŐJÉNEK" SZÁLLÍTÁSÁT

A Nike cég az MSCHF nevű dizájnerkollektíva által és Lil Nas X rapper közreműködésével átalakított cipőket visszahívta, gyártásukat leállította. Az interneten elterjedt legabszurdabb, legcinikusabb és legkártékonyabb projektként jellemezte Eric Komitee járásbíró a "Sátán cipőjeként" elterjedt termék kitalálását és kivitelezését.A Nike leállította azokat a rendeléseket és szállításokat, amelyek azon Air Max 97-es típusú cipőkre vonatkoztak, melyeket az MSCHF áttervezett, majd a "Sátán cipője" fantázianévvel piacra dobott. A fekete-piros színű Nike Air Max 97-es cipőt úgy alakította át az MSCHF, hogy a fűzőjére egy pentagrammát terveztek, az oldalán Lukács evangéliuma 10. fejezetének 18. igéjével: "Ő pedig ezt mondta nekik: Láttam a Sátánt villámként leesni az égből."

A dizájner cég azzal népszerűsítette termékét, hogy a reklám szerint minden cipő alapanyagához hozzákevertek egy csepp emberi vért is.

A bíró meghallgatta a Nike ügyvédjeit, akik arra hivatkoztak, hogy ezek a cipők nem hivatalos Nike cipők, és nem a cipőgyártó cég munkái, az ötlet kivitelezéséhez a dizájnercég elbitorolta a terméket. A Nike védjegybitorlás miatt beperelte a cipőiket átalakító tervezőket. Sokan bojkottálták a népszerű cipőmárkát, mert az emberek azt hitték, hogy a Nike van a gyártás mögött, és támogatja az ördögi cipőt.

"Számos bizonyítékot nyújtottunk be arra vonatkozóan, hogy egyes fogyasztók azt mondják, soha többé nem vesznek Nike cipőt." - nyilatkozta a Nike ügyvédje.

A bíró végzésében kimondta, hogy a Nike cipőjét "Sátán cipőjeként" nem lehet eladni


"Nincs kapcsolatunk Lil Nas X-szel vagy az MSCHF-fel. A Sátán cipő a Nike jóváhagyása vagy engedélye nélkül készült, és a Nike semmilyen módon nem kapcsolódik ehhez a projekthez." - mondta a cég ügyvédje.

A bíróság előtt kiderült, hogy 665 pár Sátán cipőt kiszállítottak az ügyfeleknek, míg a fennmaradó 666. párost a rajongók között tervezték kisorsolni. Ezt a fennmaradó egy pár cipőt az MSCHF nyilatkozata szerint határozatlan időre visszatartják. Az MSCHF ügyvédei művészinek nevezték a cipőket, és hivatkoztak a szintén általuk tervezett, Nike támogatásával elkészült "Jézus cipő"-re, amely 4000 dollárért kelt el. Ezek a cipők a Jordán folyóból származó szent vizet tartalmazták, és azzal érveltek, hogy akkor nem kellett perre menniük a céggel. "Eretnekség csak az egyik doktrínát elismerni!"

A bíró végzésében kimondta, hogy a Nike cipőjét "Sátán cipőjeként" nem lehet eladni. Lil Nas X a Twitteren a következőket írta: "Sajnálom, srácok, az interneten síró majmok miatt jogszerűen nem adhatom el a 666. párost." Azon a napon, amikor a cipő forgalomba került, Franklin Graham Facebook-oldalán veszélyesnek nevezte ezt a marketing törekvést! "Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában." (Máté 10:28). "A pokol igazi hely, és ugyanígy azok örök halál is, akik elutasítják Jézus Krisztust Úrként és Megváltóként."


Ezeket is ajánljuk


Elhagyta Pakisztánt Asia Bibi

A dallasi gyülekezet az idősekért

A megerőszakolt lány vallomása: "Ez a baba Isten ajándéka!"