ADOMÁNY AZ ÚTSZÉLEN MEGHALT LELKÉSZ CSALÁDJÁNAK

Egy közúti balesetben elhunyt texasi lelkész családjának online adománygyűjtése túllépte a 250 000 dolláros határt a barátok, ismerősök, sőt olyan személyek adományainak köszönhetően, akik nem ismerték a lelkészt.



John Powellt, a texasi New Caney-i Emmanuel Baptista Gyülekezet lelkészét az autópályán érte a halál, amikor egy kamion elütötte, miközben segített egy idegennek, aki az út szélén rekedt. 38 éves volt.

Powell feleségét, Katherine-t és négy kisgyermekét hagyta hátra.

A család számára létrehozott GoFundMe számlára napok alatt 250 000 dollárt került. Több mint 2500 ember adományozott. Andrew Walker, a számlát létrehozó családbarát elmondta, hogy meglepte a támogatás mértéke. Walker a déli baptista teológiai szeminárium professzora, amelyen Powell is részt vett. "Krisztus globális teste a Róma 12:15 élő portréja: 'Örüljetek az örülőkkel, sírjatok a sírókkal' " - tweetelt Walker.

Powell feleségét, Katherine-t és négy kisgyermekét hagyta hátra


"Valójában másoknak szolgája és szelíd vezető volt, akit mindannyian ismertünk és szerettünk, életét adta, hogy mások is élhessenek. Élete megtestesíti, amit Ura és Megváltója, Jézus Krisztus mondott: 'Nincsen senkiben nagyobb szeretet annál, mintha valaki életét adja az ő barátaiért.' (János 15:13)" - írta Walker. "Arra kérjük a barátokat és rokonokat, hogy segítsenek a Powell család gondozásában, mivel kimondhatatlan tragédiával és bánattal küzdenek."

Egy személy, aki pénzt adományozott, azt írta: "Nem ismertem Johnt vagy családját, de olvastam a történtekről, és úgy éreztem, hogy adakoznom szükséges."

Egy másik adományozó azt írta: "Adományoztam, mert korábban én is elvesztettem a férjemet, és egyedül maradtam a gyerekekkel, így még inkább együtt tudok érezni. Bátorítsuk, Isten a szárnyai alatt menedéket nyújt neki és a gyermekeknek, amíg el nem múlik ez az erőszakos vihar. Zsolt 37: 1-3. "