A BEJRÚTI TÚLÉLŐ MENYASSZONY HÁLÁJA

A libanoni Bejrút központjában egy 29 éves menyasszonyról és gyönyörű ruhájáról készítettek éppen videófelvételt, amikor a nemrégiben a város kikötőjében történt hatalmas robbanás dobta földre a nőt, amely legalább 135 ember életét követelte és több ezreket sebesített meg.



Israa Seblani videója futótűzként terjedt a közösségi médiában. Megmenekülése után interjút készítettek vele, melyben megköszönte Istennek, hogy megvédte őt és szeretteit. "Nagyon sok kár van, sok ember meghalt és megsebesült. De ránk tekintett az Úr, a férjemre, a családomra, a fotósra: sértetlenül megmenekültünk! Köszönöm Istennek, hogy megóvott minket!" - mondta Seblani. "Nagyon áldottnak érzem magam és ráadásul a történtek ellenére is megőrizhetem ennek az alkalomnak az örömét, még ha ünnepelni nem is tudtunk."

Seblani egyébként az Egyesült Államokban dolgozik orvosként, a robbanáskor azonnal a közelben lévő sérültek segítségére sietett és megvizsgálta őket, mielőtt biztonságosabb helyre menekült volna Bejrút központi részéről, a Saifi térről. Egy nappal később ő és férje, a 34 éves Ahmad Subeih, Bejrútban dolgozó üzletember, még mindig próbálták feldolgozni az eseményeket.

Megmenekülése után interjút készítettek vele, melyben megköszönte Istennek, hogy megvédte őt és szeretteit


"Két hétig a lehető legnagyobb intenzitással készültem a nagy napomra, és olyan boldog voltam, mint minden más lány, aki az esküvőjét várja. A szüleim örültek, hogy fehér ruhában látnak engem és igazi hercegnőnek fogok kinézni!" - mondta Seblani az interjúban. "Hogy mi történt a robbanás idején? Arra nincs szó. Sokkot kaptam és csak azon gondolkodtam, mi történt, meghalok vagy már meghaltam?" - mondta Seblani.

A közzétett felvételen épp a menyasszony ruhájáról készít felvételt a fotós, amikor bekövetkezik a robbanás. A háttérben összetört üvegek láthatók, és az esküvői ünnepségre előkészített, majd hátrahagyott bankettasztalon lévő összetörött virágok vannak. Subeih azt nyilatkozta, hogy hamarosan visszatér a robbanás miatt megrongálódott szállodába, hogy holmijait és az útlevelét visszaszerezze. "A szálloda látványa hihetetlen volt" - mondta. Subehih továbbra is az amerikai vízumra vár, amely lehetővé teszi, hogy feleségéhez csatlakozhasson az Egyesült Államokba. Seblani szereti Libanont, de a robbanás után végképp úgy érzi, hogy nincs maradása az országban.