OSCAR DÍJRA JELÖLT KERESZTÉNY FILM

A 2019. évben készült "Áttörés" című film is a jelöltek között volt a 2020-as Oscar díjátadón, mely gálán keresztény film ritkán bukkan fel. Egészen pontosan a legjobb eredeti betétdal kategóriában, "I'm Standing with You" dalával, melynek zene- és szövegszerzője Diane Warren volt.



"Gratulálunk, @warren_diane a 11. dal Oscar-jelölésedért a legjobb dalért!", írta Metz (Chrissy Metz, a film főszereplője) az Instagram-on, miután értesült a jelölésről. "Köszönöm, @devonfranklin, hogy összerakott minket és megvalósította ezt az álmot! És óriási köszönet a @theacademy-nek ezért a hihetetlen megtiszteltetésért! ”

Az "Áttörés" egy tizenéves fiú valós történetén alapul, akiről, miután egy jeges tóba esett, és kihúzzák onnan, még 45 percig nem lehetett újraélesztni. A szíve újra verni kezd, miután anyja imádkozik.

Az "Áttörés" Joyce és John Smith, egy édesaanya és fia csodálatos igaz történetét mutatja be, akik az ima és a Szentlélek erejére támaszkodnak egy balesetet követően, amelyben a kórház orvosai lemondanak John-ról. 45 perc elteltével az anya Isten iránti kétségbeesett könyörgésére életre kel, miután az orvosok minden reményüket elvesztették.

Az "Áttörés" című film is a jelöltek között volt a 2020-as Oscar díjátadón


A nyitó hétvégén a "Breakthrough" 14,6 millió dollárt keresett 2824 színházban. A film Franklin második filmje, amely közel 15 millió dollárt keresett a nyitó hetében. A 14 millió dolláros teljes gyártási költséggel a "Breakthrough” a keresztény filmek elitjében szerepelt a "God’s Not Dead" és a "Fireproof" felett. Összességében 50,4 millió amerikai dollárt hagytak a pénztáraknál e film megtekintése során.

A díjat végül Elton John "I'm Gonna Love Me Again" dala nyerte, melyet a Rocketman című filmhez írt.

Chrissy Metz élőben adta elő a dalt a díjátadón, amely szintén jelentős dolognak mondható!