MELEG JÉZUS A NETFLIXEN

Melegként ábrázolja Jézust a Netflix új, kifejezetten karácsonyra készített komédiája, ami annyira kiverte a biztosítékot, hogy egy online petíciós oldalon már több, mint kétmillióan követelik: a "Krisztus első megkísértését" (The First Temptation of Christ) vegyék le a műsorról.



A készítők alig egy hónapja kaptak Emmy-díjat egy olyan művükért, amely Jézus és apostolai utolsó vacsora utáni másnaposságáról szól – írja a V4NA nemzetközi hírügynökség.

Különösen provokatívnak minősíthető a komédia témája egy olyan országban, mint Brazília, ahol az állami és az egyházi vezetés is rendre kritizálja az LMBTQ-mozgalmak propagandáját.

A Krisztus első megkísértése című 46 perces film története szerint a 30 éves Jézus születésnapja alkalmából érkezik haza, magával hozva Orlandót, a meleg szeretőjét.

A Brazíliában igen hamar hírhedtté vált film óriási felháborodást váltott ki

a közösségi oldalakon, mivel sokak szerint a készítők megsértették a keresztényeket. Henrique Soares da Costa, a brazil Pernambuco állam püspöke mellett a brazil elnök fia is, Eduardo Bolsonaro is felszólalt a film ellen. Nem vagyok megelégedve Jézus Krisztus ábrázolásával; meleg és nem hajlandó beszélni Istennel - közölte Eduardo Bolsonaro.

Jézus születésnapja alkalmából érkezik haza, magával hozva Orlandót, a meleg szeretőjét


Nemzetközi petíció: https://change.org/... (2,2 millió aláírás jelenleg)

Magyar petíció: https://citizengo.org/hu... (0,9 millió aláírás jelenleg)