EGY KIS ÍZELÍTŐ A MENNYORSZÁGBÓL

Egy New Jersey-i gyülekezet hihetetlen, missziós erőfeszítése inspirálja a szíveket és az elméket, segíti a családok boldogulását, és vázlatot ad arra vonatkozóan, hogy az imaházak hogyan szolgálhatják a különleges igényű embereket.



Tim Lucas, a New Jersey állambeli Parsippanyban található Liquid Church alapítója és vezető lelkésze nemrég Daniel Fusco 'You're Gonna Make It' podcastjában nyilatkozott az egyház fenomenális tevékenységéről. "Mindig is szívügyünk volt [a speciális szükségletekkel foglalkozó szolgálat]" – mondta Lucas, megjegyezve, hogy az egyház millenniumi és Z generációs tagjai segítenek a speciális szükségletek szolgálatában. "Egy nagyszerű lehetőségünk van a szolgálatra."

Az egyház erőfeszítései a speciális igényű emberek 'frontvonalba' helyezésétől a kizárólag csak fogyatékkal élőkből álló kávézó hivatalos elindításának előkészítéséig terjednek.

"Megtalálhatsz néhány Asperger-kóros, autista, Down-szindrómás, agyi bénulásos barátunkat közösségünkben, akik a frontvonalban szolgálnak, üdvözölnek, vendégeket fogadnak, dolgoznak a kávézóban" - mondta Lucas. "Valójában most nyitottunk egy kávézót, ahol kizárólag speciális igényű felnőtteket alkalmazunk."

Egy New Jersey-i gyülekezet hihetetlen, missziós erőfeszítése inspirálja a szíveket és az elméket, segíti a családok boldogulását


Hallgassuk meg Lucast, aki felfedi, milyen lenyűgöző módon segít a gyülekezet a speciális igényű embereknek és családjaiknak: Lucas szerint túl sok ilyen egyén 'öregszik ki az oktatási rendszerből', és nincs hol tanulniuk, fejlődniük, és képességeiket a közösségi életnek ajánlani. "Rendkívüli képességük és a megfelelő szellemi lehetőségük is meg van ahhooz, hogy megismerjék Jézust" - mondta.

Ez a gyülekezet minden évben egy különleges igényeket kielégítő bálnak is otthont ad, így a szentélyt egy hatalmas, inspiráló bulivá varázsolják. "Egy kis ízelítő a földi mennyországból" - mondta Lucas.

A családokra gyakorolt hatás mélyreható. Például egy speciális szükségletű kisfiú szülei hetente 90 percet autóznak New Yorkból New Jersey-be, hogy részt vegyenek az istentiszteleteken. Ezek a szülők elmondták Lucasnak, milyen fontos volt a szolgálat a családjuk számára. "Nemcsak a gyerekünket szeretik, hanem több mint egy óra különleges élményt is kapunk. Valójában beülhetünk egy istentiszteletre, ahol megfoghatjuk egymás kezét… és helyreállíthatjuk a lelkünket" – mondták a szülők. Az egyház úgynevezett "haverprogramja" minden speciális igényű gyermek mellé egy segítőt párosít. Ez az odafigyelés a gyerekeket és családjukat is egyaránt szolgálja.