TAJVANI TÍZEZREK A MELEGHÁZASSÁG ELLEN

Tízezrek tüntettek a tajvani kormány melegházasság legalizálására irányuló kezdeményezése ellen.Tavaly októberben a tajvani Demokratikus Haladó Párt kidolgozott egy törvényjavaslatot, melyben kezdeményezték az azonos neműek házasságának legalizálását Tajvanban. Kevesebb, mint egy hónappal később a javaslat elfogadásra került az első körös szavazáson, amelyet követően több ezer tüntető vonult fel a Ketagalan sétányon Tajvanban azért, hogy tiltakozásuknak és felháborodásuknak hangot adjanak.

A Jingfu kapu környékén körülbelül 80.000 ember gyűlt össze, mindnyájan fehér pólót viseltek. A tiltakozást a Következő Generáció Boldogságáért nevű egyesület szervezte, amely már korábban is tartott hasonló tüntetéseket Taichung és Kaosiung városokban, több mint 90.000 tiltakozóval.

A tiltakozáson a résztvevők felszólaltak azellen, hogy az iskolákban a gyerekeknek homoszexualitást elfogadó és támogató tananyag kerüljön oktatásra.

Nem az első ilyen jellegű tüntetés volt a melegek házassága ellen Tajvanon, az elmúlt hónapokban számos alkalommal tiltakoztak különböző szervezetek, úgy mint a Tajvaniak Keresztény Szövetsége vagy a Családok Védelméért Egyesület, akik több mint 20.000 emberrel együtt emelték fel hangjukat az azonos neműek házasságának legalizálása ellen.

Azzal érveltek, hogy a korábban a tajvani társadalom gyökerét képező konfucionizmus, valamint a kereszténység is a hagyományos társadalmat tekinti a legnagyobb nemzeti értéknek, mivel ez a fennmaradás záloga. A melegházasságot ellenzők azzal érveltek, hogy bizonyított tény, hogy a gyermekek, valamint a következő generációk tagjai számára nagyon ártalmas és káros példát mutat a homoszexualitás és a melegházasság. "A házassághoz való jog alapvető emberi jog, de mint minden alapvető emberi jognak, ennek is vannak korlátai."

"Ellenezzük, hogy a homoszexuálisok közötti házasság bekerüljön a Polgári Törvénykönyvbe, mert a család egységét a férfi és nő közötti házasság képezi, mely a társadalom alapja is egyben. Ha a házasság egységét megbontjuk, az az egész társadalom alapjának felborulásához vezet. Az országnak a nő és férfi szövetségén alapuló rendszerre kell támaszkodnia, egy feleség, egy férj. Régóta alapvető berendezkedési formánk ez az életre."- mondta Chu Wu-shien, a Családok Védelméért Egyesület szóvivője.