GYERMEKEIK RÉVÉN MEGTÉRŐ MUZULMÁNOK

Az ISIS-t elutasító muzulmán szülők gyermekeik tanúbizonyságának köszönhetően keresztények lettek.



Jézus mondta: "Engedjétek, és ne akadályozzátok, hogy hozzám jöjjenek a kisgyermekek,
mert ilyeneké a mennyek országa."
(Máté 19:14)

Egy észak-iraki menekülttáborban a keresztényeket segítő mozgalom vezetője azt nyilatkozta, hogy korábban 6000 gyermek vett részt a misszió keretében alkalmaikon, ahol Bibliát kaptak és dicséreteket hallgattak. "Miután tanultak Jézusról, egy 10 éves fiú úgy döntött, hogy ismerősei körében is bizonyságot tesz Krisztusról és a megváltás örömhíréről."- mondta a misszió vezetője.

"Akkor este, megkértük a fiút, hogy mondja el szüleinek, hogy mit hallott az alkalmon és utána ossza meg mindenkivel az Örömhírt." – mondta a vezető. "A kisfiú, Mahmood apukája másnap eljött hozzánk számonkérni, hogy mi mindennel tömtük tele a fia fejét, és panaszkodott, hogy milyen nagy befolyással voltunk a fiára abban, hogy Krisztust válassza. Igazi tragédiának élte meg a történteket."

A fiú apja fel volt háborodva, de leginkább a közösség visszajelzéseitől félt, miután a fia mindenkinek örömmel újságolta, hogy

"Krisztus követője lettem."

Az apuka soha nem hallott még korábban Jézusról, de úgy érezte, lehetőséget kell adjon nekünk arra, hogy beszéljünk neki Krisztusról. Nem sokkal később befogadta Krisztust és adtunk neki, a feleségének és két lányának is egy-egy Bibliát.

A misszióvezető beszámolt arról, hogy több szülő is elment hozzájuk panaszkodni és reklamálni a gyermekeikkel kapcsolatban, azonban az Úr kegyelméből ezen szülők is befogadták Krisztust. Nekik is adtak Bibliát és végül ők is elvitték a hírét annak, hogy békét és örömöt találtak Jézusban. Mahmood édesapja minden pénteken 10 órakor ott van a Bibliaórán és tanulmányozza az írást. – mondta a misszióvezető.

A közelmúltban a missziós csapat olyan nyugati iráni városba is elutazott, amelyről ismert, hogy kapcsolatban áll az iszlám szélsőségesekkel. Az imádsággal töltött idő után a misszionáriusok elmentek a helyi közösségi házba, ahol a vallási vezető, Kaka Shehab várta őket és beszélgethettek Jézusról. Shehab lánya asztmától szenvedett, imádkoztak érte és odaajándékoztak számukra egy-egy Bibliát.

Másnap felhívta őket Shehab és örömmel újságolta, hogy a lánya teljesen felépült, az asztmájának nyoma sincs. Kérlelte a misszionáriusokat, hogy menjenek vissza és imádkozzanak a város minden házában, minden rászorulóért, illetve osszanak mindenki számára Bibliát, hogy terjedjen az élő Ige, az egyetlen igazság. A csapat visszatért és

több mint 500 Bibliát osztott szét.

Imádkoztak a szükségben lévőkért és hirdették Krisztus dicsőségét! "Imádkoztunk és reméljük, hogy mihamarabb befogadják az Urat azok is, akik most még nem voltak nyitottak." mondta a vezető. "Imádkoznunk kell értük!"