KÖSZÖNTÜNK, CSODÁLATOS FELFEDEZÉS!

"Bizonyságot tesz pedig erről minékünk a Szentlélek is." (Zsidókhoz írt levél 10:15)Howard Carter hat éven keresztül végezte ásatásait az egyiptomi Királyok Völgyének homokkal borított romjai között a tűző nap hevében. Az az égő vágy hajtotta, hogy megtalálja azokat a kincseket, amelyeket Mózes idejétől fogva senki sem látott. Egy gyermekfáraó titkos sírjáról szóló történetgyűjtemény inspirálta a régészt, és végül, amikor a nagy felfedezés megtörtént, a valóság jóval felülmúlta várakozásait! - Idézzük fel az esemény izgalmát Carter szavaival: "A következő nap [1922. november 26.] volt a napok napja, a legcsodásabb, amit valaha megéltem, és amelyhez hasonlót nem is remélhetek többé." Egy kis rést ütöttek a sír falába, és Carter várakozástól reszkető kézzel odaillesztette a gyertyát, majd bepillantott. "Egy pillanatig. nem láttam semmit, és amikor Lord Carnarvon már nem bírta a hihetetlen feszültséget, és idegesen megkérdezte: 'Lát valamit?' - én csak ennyit tudtam kinyögni: 'Igen, csodálatos dolgokat látok!'"

Én magam is sokszor álltam már Tutankhamon király sírjánál, és láttam az ott felfedezett lenyűgöző kincseket, mégsem értek egyet Howard Carterrel. Az ember életében akkor érkezik el a legcsodálatosabb nap, mikor azt a fantasztikus felfedezést teszi, hogy Isten nem emlékezik meg többé bűneiről (Zsidókhoz írt levél 10:16-17)!

Carl egykor pornófilm rajongó volt. A Szentlélek így szólt hozzá: "Carl, Isten törvényét írom a szívedbe és elmédbe, bűneidről mennyei Atyád nem emlékezik meg többé! Wendy pletykáival és hazugságaival súlyos károkat okozott lelkészének szolgálatában. A Szentlélek így szólt hozzá: "Wendy, Isten törvényét írom szívedbe és elmédbe, bűneidről mennyei Atyád nem emlékezik meg többé! Jim sikkasztott a munkahelyén, és börtönbüntetés várt rá. A Szentlélek így szólt hozzá: "Jim, Isten törvényét írom szívedbe és elmédbe, bűneidről mennyei Atyád nem emlékezik meg többé!

Imádság a mai napra
"Szentlélek, tisztázd a szívemben ismét a menny kegyelmének és irántam való szeretetének valóságát, még a leggyengébb pillanataimban is!"