NŐ A KERESZTÉNYEK SZÁMA ÉSZAK-KOREÁBAN

A Nyitott Ajtók Keresztény Mozgalom 2017-es felmérése szerint a világon Észak-Koreában a legsúlyosabb és a legkegyetlenebb a keresztényüldözés, azonban a szélsőséges és embertelen üldöztetések ellenére a keresztények száma folyamatosan növekszik.Kim Chung-seong el tudott szökni Észak-Koreából, mielőtt kivégezték volna hite miatt, jelenleg Dél-Koreában él és ott folytat missziós tevékenységet. "Amitől az észak-koreai rezsim a leginkább tart, hogy az Evangélium egyre inkább és szélesebb körben terjed és ismertté válik. "- mondta Kim Chung-seong a Világ Üldözött Keresztényeinek Védelméért elnevezésű konferencián, Washingtonban, D.C.-ben.

"Azért akarják minden áron megakadályozni az Evangélium terjedését, mert az maga az igazság és az élet. Az Úr beszéde világosság az éjszakában, ragyogás a sötétségben."

"A kormány továbbra is mindent meg fog tenni, hogy megakadályozza az Evangélium terjedését Észak-Koreában, azonban nyilvánvaló, hogy senki nem tudja megállítani a fény, a világosság terjedését." - mondta.

Az észak-koreai keresztények gyakran kénytelenek titkolni hitüket a kormány előtt, és néha saját családjuk előtt is, hogy elkerüljék az üldöztetést. Mindenhol megfigyelők vannak, mindenkit lehallgatnak, így a keresztényeknek óvatosnak kell lenniük, nehogy észrevegyék,

amint imádkoznak vagy az Urat dicsőítik.

Az uralkodó Kim család imádatát minden állampolgárra ráerőltetik, és azok, akik nem tesznek ennek eleget – beleértve a keresztényeket is - letartóztatják, bebörtönzik, megkínozzák vagy megölik. Az elfogott keresztény családokat börtönbe zárják, majd kemény munkatáborokba küldik őket, ahol évente rengetegen halnak meg a kínzástól, a verésektől, a túlhajszoltságtól és az éhségtől. A halottak számát pontosan senki nem is tudja és nem is tudhatja. Néhányaknak sikerül Kínán keresztül Dél-Koreába menekülni, kockáztatva, hogy ha elkapják őket, azonnal kivégzik vagy halálra kínozzák őket."- mondta Kim Chung-seong.

De mindezek ellenére már közel 40.000 keresztény van Észak-Koreában. Kim missziójának egyik célja, hogy az evangéliumi üzenet minél több módon és formában közvetíthesse az ott élők számára, és bátorítsa honfitársait nehéz helyzetükben.