AZ LMBT KÖZÖSSÉG KÉPVISELŐJE A KORONAVÍRUSRÓL

Az LMBT (Leszbikusok, Melegek, Biszexuálisok, Transzneműek) közösség népszerű weboldalának szerkesztője közzétett egy írást az oldalán, melyben kifejtette, hogy szerintük a koronavírus Isten büntetése a keresztényekre.



Mark Segal LMBT oldalon közzétett cikkének meghökkentő címe: "Ha a HIV fertőzés Isten büntetése volt a melegek számára, akkor a koronavírus a keresztények büntetése!"

Állításának lényege a régi - bár alig elterjedt – állításon alapult, miszerint a HIV fertőzés Isten közvetlen büntetése a homoszexualitásért. Ezt a szélsőséges szemléletet szem előtt tartva írta Segal az alábbi sorokat. "Isten biztos, hogy dühös volt a keresztényekre, amikor a világ vallási központjait a COVID-19 vírussal fertőzte meg: Róma, a katolikusok központja; Athén, a görög ortodoxia központja; Moszkva, az orosz ortodoxia központja; London, az anglikán közösség otthona; Mekka, a muszlimok otthona; Jeruzsálem, a zsidó hit otthona; és Salt Lake City, a mormonok otthona."

Közzétettek egy írást az oldalukon, melyben kifejtették, hogy szerintük a koronavírus Isten büntetése a keresztényekre


Próbálva alátámasztani állítását Segal megállapította, hogy San Franciscoban - a városban, amelyet a közösség alapítói és tagjai nyilvánvalóan az LMBT fővárosának tartanak - kevesebb COVID-19 fertőzés és haláleset fordult elő, mint a fent nevezett vallási jelentőségű nagyobb városokban.

"Most hasonlítsuk össze és nézzük meg, milyen is valójában az Isten haragja!" - írta. "San Franciscoban kevesebb mint 1000 eset és csak 12 halálos áldozat van. A világ legfontosabb vallásai szempontjából kiemelkedő jelentőségű városokban több fertőzöttel és még több halálesettel járt a járvány, mint San Francisco városában, amely a legkevésbé érintett város volt az összes közül."