A TŰZVÉSZT TÚLÉLŐ, 180 ÉVES BIBLIA

A 180 éves Biblia csodával határos módon megmaradt, miután a történelmi templom
'a teljes pusztulás színterévé' változott.



Egy Mississippi állambeli gyülekezet tagjai gyászolnak, miután egy tűzvész elpusztította történelmi szentélyüket, de egy 180 éves Biblia, mely túlélte a lángokat, reményt ad az ostromlott gyülekezetnek.
Az 1844-ben épült College Hill Presbyterian Church a Mississippi állambeli Oxfordban közel két évszázadon át inspirálta a keresztényeket, de a történelmi épület a WATN-TV szerint 'a teljes pusztulás színhelye' lett az augusztus 13-i tűz kitörése után.

Az eredeti padok, szószékek és ólomüvegek teljesen megsemmisültek a tragikus pokoli tűzvész során, fájdalmat és gyászt hagyva a gyülekezet tagjaira. Egy tárgy azonban megmaradt: egy Biblia. A történelmi Bibliát, mely a felekezet alapításáig nyúlik vissza, az egyház története során átadták és prédikáltak belőle, a könyv margóján található dátumozott feliratok pedig a történet egy részét mesélik el. Míg a szent könyvet általában nyitva tartották a szószéken, valaki néhány órával a tűzvész előtt lezárta, elképesztő módon megvédve azt az esetleges pusztulástól.

A 180 éves Biblia csodával határos módon megmaradt, miután a történelmi templom "a teljes pusztulás színterévé" változott


Doug Paul, a gyülekezet idősebb tagja a WATN-TV-nek elmondta, hogy a Biblia túlélése mély üzenetet küldött a gyülekezetnek. "Mi egy bibliahívő gyülekezet vagyunk, és hisszük, hogy ez Isten igéje, és ez támaszt nyújt" - nyilatkozta. "És így az a gondolat, hogy lényegében semmi más nem maradt meg ebben a gyülekezetben, csak Isten igéje - ez nem veszett el számunkra."

Paul arról beszélt, hogy a gyülekezet 'szívfájdalmat' és 'reményt' érez,
ahogy Isten jóságára emlékeznek.

"Vasárnap az első reakció a szívfájdalom" - mondta. "De ugyanúgy, ahogyan van szívfájdalom, van remény és bizalom is, hogy ha Isten megvédett bennünket az első 180 évben, akkor nincs okunk arra, hogy ne építkezzünk újra, és ne kapjunk védelmet további 180 évig."

Hasonló üzenetet tettek közzé a College Hill Presbyterian Church honlapján, ahol a vezetők siratják a veszteséget, de Isten jóságára tekintenek. "Ez az 1844-ben épült történelmi épület jelentős része volt egyházunk gazdag történelmének, és gyászoljuk az elvesztését" - olvasható a közleményben. "A College Hill Presbyterian Church azonban a hívek közössége, nem pedig egy épület. Bár a veszteség lesújt bennünket, továbbra is nagy reménnyel és örömmel gyűlünk össze és egyesülünk gyülekezetként, hogy imádjuk az Urat, aki oly sokáig hűségesen pásztorolta és szerette ezt a gyülekezetet".

A gyülekezet augusztus 20-án gyűlt össze istentiszteletre az oktatási épületben, melyet a tűz nem érintett. Az eset okát vizsgálják. Továbbra is imádkozzatok a gyülekezetért, miközben az felépül ebből a tragikus eseményből.