LÉGY AKTÍVABB KERESZTÉNY!

David Platt lelkész és író arra figyelmeztette a fiatal keresztényeket, hogy ha alkalmi, kényelmes, távolságtartó megközelítést alkalmaznak hitük hirdetése kapcsán, azzal figyelmen kívül hagyják Isten parancsát arra vonatkozóan, hogy hirdessék és megosszák az evangéliumot. Ehelyett anyagi sikerekre törekednek, amely elvesztegetett élethez vezet.



"Légy aktívabb keresztény! Imádkozz szüntelen, menj el a templomba, kapcsolódj más keresztényekhez, szervezz keresztény programokat, és hirdesd az evangéliumot!" - mondta a virginiai lelkész egy atlantai konferencián.

"A kereszténység nem csupán egy jelző, hanem az Krisztus valódi követése!"

Platt, a McLean Gyülekezet vezető lelkésze a Mercedes Benz Stadionban összegyűlt 65 000 fiatal felnőtt számára elmondta, hogy Jézust követni azt jelenti: "az evangéliumi üzenet és küldetés szabja meg mindazt, amit gondolunk, amire vágyunk és teszünk, formálja a terveinket, az álmainkat, és azok megvalósítását. Újra élni fogsz általa, fejlődni fogsz! Megmutatja milyen diplomát szerezz, és hogyan fogsz pénzt keresni és hogyan tudod magad odaszánni Isten nagy szeretetének hirdetésére Jézusban a nemzetek között."

"Elpazarolja az életét, akit magával ragad az amerikai álom!" - folytatta. "Ne csináld! Emeld fel a szemed a zavaró tényezők fölé. Ne ehhez a világhoz szabd magad!" Platt az Egyesült Államokról beszélt, és megjegyezte, hogy ez az egyik olyan hely a világon, amely a legszéleskörűbb hozzáférést biztosítja az evangéliumhoz, különbözve azoktól az országoktól, amelynek polgárai nem is találkoznak senkivel, akinek szabadon mesélhetnének és hirdethetnék Isten nagy szeretetének örömhírét.

"A kereszténység nem csupán egy jelző, hanem az Krisztus valódi követése!"


A lelkész a nemzetközi missziós munka fontosságát hirdeti, hangsúlyozva újra és újra, hogy mindenhova el kell jusson az örömhír! Elmesélte, hogy számos fiatallal találkozik a közvetlen közelében, akik szintén távol vannak Istentől és jelenleg számukra is elérhetetlennek tűnik az Isten szeretete. Fontos rájuk is gondolni, azonban ne feledkezzünk el azokról, akiknek tényleg nincs a közelükben senki, aki beszélhetne Jézusról! Meg kell próbálnunk mindenhol hirdetni az Úr nagyágát és dicsőségét!

Platt azzal zárta üzenetét, hogy felszólította a konferencia résztvevőit, hogy használják platformjaikat, hozzáférésüket, karrierjüket, pénzügyeiket, bármit, hogy megosszák az evangéliumot olyan emberekkel, akik még soha nem hallották azt.

"Imádkozom azért, hogy ne békéljünk meg egy hétköznapi, kényelmes, kulturális kereszténységgel, az otthoni, langymeleg, üres semmittevéssel!" - mondta. "Könyörgök azért, hogy ne tegyük azt, amit keresztények milliói és az egyházak vezetői tesznek hazánkban: ne hunyjunk szemet és ne süketüljünk meg, amikor cselekedni kell és több ezer ember üdvösségéről van szó!" Platt elmondta a tömegnek, hogy hívőként legyen az az elsődleges célunk, hogy másoknak beszéljünk Jézusról. "Nem élsz, ha nem ennek élsz!" – mondta Platt.