TÖBB, MINT 42,6 MILLIÓ ABORTUSZT HAJTOTTAK VÉGRE 2020-BAN

A Worldometer honlap adatai szerint több, mint 42 millió csecsemőt abortáltak 2020-ban, meghaladva ezzel a világ legfőbb halálozási okainak következtében elhunytak számát.



A statisztikai adatok megfigyelésével foglalkozó Worldometer az abortuszokról szóló eredményt azután közölte, hogy az Egészségügyi Világszervezeten (WHO) keresztül megszervezte az ezzel kapcsolatos kutatást. Szilveszter napján a The Wayback Machine internetes archívum által egy olyan pillanatfelvétel került rögzítésre a Worldometer honlapjáról, mely szerint

46 millió abortusz végrehajtása történt 2020-ban szerte a világon.

Ezt összevetve más, 2020-ban globálisan megállapított eredménnyel, több, mint 13 millió ember halt meg fertőző betegségben. Körülbelül 8,2 millió ember hunyt el daganatos megbetegedésben, míg majdnem 5,1 millió ember halt meg dohányzás és 2,5 millió ember alkoholfogyasztás következtében. A John Hopkins Egyetem kutatásainak eredményei azt mutatják, hogy több, mint 1,8 millió ember halt meg a világon a COVID-19 betegség miatt 2020-ban.

A Worldometer honlap adatai szerint több, mint 42 millió csecsemőt abortáltak 2020-ban


Az előző év megállapításai között található továbbá, hogy a közúti közlekedési balesetekben elhunytak száma majdnem 1,4 millió, míg az öngyilkosságot elkövetőké közel 1,1 millió. Az abortuszok számától eltekintve majdnem 59 millió haláleset történt világszerte 2020-ban, jelenti a The Christian Post. Ha az abortuszt halálozási oknak tekintenék, a halálos áldozatok teljes száma jelentősen megnőne és több, mint 100 millió fő fölé emelkedne.

A 2019-es évben szintén több abortuszt végeztek el, mint amennyi ember összesen életét vesztette a főbb halálozási okok miatt világszerte.

A The Christian Post szerint a Worldometer 42,4 millió abortusz végrehajtásáról adott jelentést 2019-ben. Az abortusz nem csak világszinten számít a halálozások fő okának, hanem az Egyesült Államokban is ez volt a legtöbb haláleset okozója az elmúlt évek során. A "választás-párti" Guttmacher Institute kutatószervezet megállapította, hogy országosan 862,320 abortusz történt 2017-ben. A Centers for Disease Control kimutatta, hogy ugyanebben az évben 647,457 amerikai halt meg szívbetegségben. Az írás magyar nyelvű publikálása előtti napokban (február 5.) a Worldometer szerint 4,166,899 abortusz került végrehajtásra világszerte a 2021-es év kezdete óta.