ÚJSZÜLÖTT TÚLÉLŐ A SZÍRIAI ROMOKBAN

A halálos, 7.8 erősségű földrengés után csodálatos módon életben maradt csecsemőt fedeztek fel a szíriai romok között, akinél még a köldökzsinór sem volt elvágva.



Miközben a Törökországot és Szíriát hétfőn sújtó, több mint 11 000 ember halálát okozó 7,8-as erősségű földrengést követően a tragikus helyzet tovább fokozódik, egy újszülött túlélési története terjed.

Egy túlélő kislányt emeltek ki a törmelékek közül a Szíriát és Törökországot sújtó földrengés szíriai Jinderis városában, 2023. február 7-én, kedden. Az északnyugat-szíriai város lakói figyeltek fel a síró csecsemőre, akinek az anyja egy lakóház romjai alá temetve volt kénytelen szülni, mondják rokonai és egy orvos. Édesanyja, Afraa Abu Hadiya tragikusan meghalt a földrengés során – írja a The Daily Wire.

Az Associated Press értesülései szerint a baba az egyetlen családtag, aki túlélte az épület összeomlását, a többi családtag holttestét pedig az épület bejárata közelében találták meg. A család valószínűleg éppen menekülni próbált, amikor a lakóház rájuk omlott – írja a CNN.

Életben maradt csecsemőt fedeztek fel a szíriai romok között


Dr. Hani Maarouf, a gyermeket kezelő orvos úgy véli, a baba nem bírta volna túl sokáig a körülményeket, ha nem fedezik fel időben. Azt is elmondta, hogy a csecsemő valószínűleg körülbelül három órával azelőtt született, mielőtt megtalálták a romok között.

"Ha a kislányt egy órával később fedezték volna fel, már meghalt volna."

Khalil al-Suwadi, egy unokatestvér elmondta az Agence France-Presse-nek, mi történt, amikor a romok között kutattak, amikor is zajt hallottak. "Hallottunk egy hangot, miközben ástunk" – mondta al-Suwadi. "Eltakarítottuk a törmeléket, és egy babát találtunk, köldökzsinórral, ezért elvágtuk azt, és az unokatestvérem kórházba vitte." A csecsemő hátán zúzódás van. Az orvosok figyelik, hogy felmérjék, nem szenvedett-e gerincvelő-sérülést; eddig úgy tűnik, normális a mozgása.

Imádkozz továbbra is ezért a csecsemőért, nagy családjáért és a szörnyű tragédia által érintett milliókért.