A DALLASI GYÜLEKEZET AZ IDŐSEKÉRT

Tombol a COVID-19 járvány világszerte, mely jelentősen megnehezíti sokak életét. Egy dallasi gyülekezet a pandémia okozta nehézségek enyhítése és a rászorulók megsegítése céljából 100 000 dollár adományt ajánlott fel azon időseknek, akik nem tudták volna kifizetni otthonuk éves bérleti díját. A felajánlásnak köszönhetően 100 idős testvér maradhatott lakásában.



"A 'Hálaadás otthona' elnevezésű misszió sokaknak jelenthetett áldást idén is!" - tette közzé a gyülekezet az Instagram oldalán. "A gyülekezet szolgálata mindig nagyon inspiráló és fantasztikus pillanat volt, amikor bejelenthettük, hogy 100 idős polgár számára tudjuk biztosítani az éves bérleti díjuk megfizetését. Mind a gyülekezet, mind Rickie Rush főpásztor hálásak azért, hogy Isten eltervezte és a szívükre helyezve véghezvitte ezt a tervet! Dicsőség Istennek! 100 idős testvérünk nem maradt fedél nélkül!"

A gyülekezet képviselői a Dallas Megyei Körzet bíróival, mint hivatalos személyekkel kereste fel a rászoruló időseket és közölte velük a hírt.

Egy dallasi gyülekezet a rászorulók megsegítése céljából 100 000 dollár adományt ajánlott fel azon időseknek


"Ilyenkor - különösen a járvány idején - azt mondják, hogy az idősek maradjanak otthon, így mindent meg kell tennünk, amit csak lehet a védelmük érdekében." - mondta a gyülekezet pásztora.

Betty Young egyike azon idős polgároknak, akiket támogattak. Enélkül a segítség nélkül el kellett volna hagynia otthonát az új év beköszöntével. "Teljesen meglepődtem" - mondta.

"Isten hatalmas, kegyelmes, dicsőséges. Isten számomra rejtélyes módon működik. Egyik éjjel imádkoztam, mert nem tudtam, hogyan fizessem ki a lakbért. És meghallgatta az imádságom! Áldott legyen az Úr!"

Az egyik istentisztelet során Rickie Rush főpásztor azt mondta a gyülekezet tagjainak: "Pulykáknak kegyelmezünk meg, fiatalokat bocsátunk el a börtönökből, miként ne segítenénk idős testvéreinknek!? Bármit is kér tőlünk Isten, bármit is helyez a szívünkre, ne hezitáljunk megtenni azt. Soha ne mondjuk azt, hogy nem akarunk segíteni valakinek, ha lehetőségünk van rá."