PÁLRÓL KÉSZÜL HOLLYWOODI FILM

Hugh Jackman az X-Ment hátrahagyva a Damaszkuszi út felé vette az irányt. Jövőre a Pál apostol életéről készült film főszerepében láthatjuk majd a mozikban.



A Passió óta ez lesz az egyik legnagyobb szabású keresztény témájú film Hollywoodban. A film producerei Matt Damon, Ben Affleck és maga Hugh Jackman.

Jackman, aki korábban a transzcendentális meditáció követője volt, a Parade magazinnak még 2009-ben azt nyilatkozta, hogy hívő családban nőtt fel és még egy Billy Graham összejövetel alkalmával találkozott Jézussal. Szülei 8 éves korában elváltak, így édesanyjával visszatért Angliába, de édesapja aktív hite mindig vele maradt.

Amikor Billy Graham Sydneyben járt, Jackman apuka magával vitte fiát, akit bár nem érdekelt az esemény, édesapja, Pál szavai által indíttatva ragaszkodott hozzá, hogy együtt menjenek. Most pedig itt vagyunk, sok évvel később, és a színész éppen azt a férfit fogja alakítani, akinek szavai annak idején reményt adtak édesapjának.

Vajon Isten Matt Damont, Ben Afflecket és Hugh Jackmant fogadta fel, hogy olyan helyekre is elvigyék a Jó Hírt, ahová az egyház nem jut el?

Pál élete merőben eltér Mózes, Dávid vagy Noé történetétől.

Ezek az ótestamentumi események csupán a hollywoodi fantáziafilmek számára újra felfedezett régi történeteket jelentenek, amik lehetővé teszik, hogy vizuális effektekkel nyűgözzék le a nagyérdeműt. Még a vallásos tömegeket is megmozgatják, de az Evangélium üzenetétől távol maradnak.

Pál apostol életével egészen más a helyzet. Benne egy vallásos férfit ismerünk meg, egy gyilkos terroristát, aki szemben találja magát a feltámadt Krisztussal, és aki végül az Újtestamentum 40 százalékának szerzőjévé válik. Ez a történet nem kerülheti el az Evangéliumot.

Pál életét a vallás és a bűn vette körül, amit a jelenések és áldozatok változtattak át. Egy olyan férfit ismerünk meg benne, aki azt gondolta, hogy ismeri az igazságot, míg egy napon maga az Igazság ütötte ki a nyeregből megváltó szeretetével. Hugh Jackman ezt a férfit fogja alakítani, és mint minden jó színész nyilván ő is teljes szívvel beleéli magát a szerepbe.