A HOMOSZEXUALITÁSRÓL SZÓLÓ POSZTJA MIATT KIRÚGOTT TANÁR

Kirúgtak egy teológia professzort az Egyesült Királyság egyik egyházi főiskolájáról, mert az oktató közösségi oldalán azt írta, hogy a homoszexualitás "megszállja és behálózza az egyházat".



Dr. Aaron Edwards-t menesztették az angliai derbyshire-i főiskolai pozíciójából, miután közzétette posztját a homoszexualitásról. Az intézmény vezetősége szerint a tanár bejegyzése rossz hírét keltette az iskolának.

A professzor jogi képviselője előadta, hogy a Keresztény Jogi Központban azzal vádolták meg ügyfelét, aki az intézmény egyik elismert oktatója volt, hogy olyan bejegyzést tett közzé, amely rendkívül káros a főiskola megítélése szempontjából és ezzel rossz színben tünteti fel az intézményt és annak működését. Elbocsátása mellett a professzor fegyelmi meghallgatását követően a főiskola vezetősége azt is fontolgatta, hogy feljelentik az oktatót rágalmazás és gyűlöletkeltés vádjával az Egyesült Királyság hatóságainál.

A teológia professzor szerint a főiskola vezetőségének reakciói tökéletesen
alátámasztják a bejegyzés valósságát.

"A bejegyzésemre adott reakciók és az azzal kapcsolatos igazságtalan bánásmód, amelyet a főiskola részéről tapasztaltam, tökéletesen illusztrálja azt a problémát, amellyel az írásom is foglalkozott!" – nyilatkozta az oktató.

A teológiai professzor közösségi oldalán azt írta, hogy a homoszexualitás "megszállja és behálózza az egyházat"


Edwards szerint a homoszexualitásra vonatkozó főbb bibliai nézeteket elhallgatják és kiszorítják a metodista egyházból. A magát 'lemondott keresztény előadónak' titulált professzor több hozzászóló kérdésére is válaszolt, mely válaszokban leírta, hogy az LMBTQ mozgalomhoz tartozók közül sokan kerültek egyházi és világi vezető pozícióba, mely egészen megdöbbentő és ezidáig nem volt jellemző.

"Az Evangéliumot és az egyházi egységet fenyegető veszély óriási! A bejegyzés nem volt rágalmazó. Ez nem egy kolléga vagy egyén elleni támadás volt! Nem volt sértő és ez nem képviselt semmilyen szélsőséges vallási nézetet. Az Evangélium valódi hirdetőinek szólt, mint figyelemfelkeltés. De ezt sokan félreértették, főleg azok, akiket érzékenyen érint a téma bármi miatt: személyesen érintettek vagy esetleg egyetértenek ezzel az iránnyal. De ez így nincs rendben!" – írta az oktató.