A HÁZASSÁG ELDOBHATÓVÁ VÁLT A MAI KULTÚRÁBAN

Ashley Bratcher sokak számára ismertté vált, amikor a Planned Parenthood korábbi vezetőjét alakította a 'Váratlan élet' című filmben. Azóta olyan előadóművészként dolgozik, aki a színjátszást aktivizmusnak tekinti.



Bratcher jelenleg a hetedik közös projektjén, a 'Finding Faith'-en dolgozik a Pure Flix-el. A filmben, ami novemberben fog megjelenni, Vivica A. Fox és John Schneider szerepelnek még. A történet Victoriáról (Bratcher) szól, aki egy keresztény tanácsadó rovatvezető. A magánélete nagy fordulatot vesz, amikor elveszíti az édesanyját és emiatt megrendül a hite. Bratcher filmbeli karaktere a házasságában is nehézségekkel küzd – a színésznő szerint sok film nem mutatja be a valóságot ebben a témában.

"Úgy gondolom, hogy sokan magukra ismerhetnek ebben a filmben", mondta Bratcher a CBN's Faithwire-nek, "mert az emberek sokszor azt gondolják, hogy keresztényként az életük tökéletes kell hogy legyen, de a valóság nem ez. Keresztényként, sok nehézséggel szembesülünk az életben és jó látni olyan példát, amikor valaki a megpróbáltatások után újra hitre talál."

Ami igazán vonzotta Bratchert a Pure Flix projekthez, az a karakter megpróbált házassága. Miután elolvasta a forgatókönyvet, úgy gondolta, hogy a modern 'futó kaland' kultúra lealacsonyította az Isten által megtervezett házasság értékét, amely egy férfi és egy nő életre szóló kapcsolata kell, hogy legyen. "A házasság 'eldobhatóvá' vált és azt szeretném, ha az emberek meglátnák, hogy lehet harcolni érte, mert nem sok film szól arról, hogyan lehet megjavítani a házasságot, legalábbis az utóbbi években," mondta Bratcher. "Ez a film egy olyan nőről szól, aki szeretné irányítani az életét, legalábbis megpróbálja, és szeretne megtanulni jól küzdeni. Mindig úgy gondoljuk, hogy a küzdelem egy negatív dolog, de vannak jó harcok is, ezért is szeretem ezt a filmet."

"A filmek, amiket forgatok, elérnek az emberekhez és nagy hatással lesznek az életükre"


Bratcher azt mondta, hogy megválogatja azokat a szerepeket, amiket elvállal, nem úgy tekintve a filmiparra, mint csak egy szórakoztatási eszközre, hanem amivel társadalmi változásokat segíthetünk elő. A filmek Bratcher szerint "nagyon nagy hatással vannak a kultúrára és sokkal jobban befolyásolják az embereket, mint bármi más."

"Gondolj azokra a filmekre, amiket gyerekként néztél meg, és hogy azok mennyire befolyásolták azt, akivé válltál" - mondta Bratcher.

"Az, hogy egy ilyen történetet látnak az emberek, amely bemutatja a keresztény élet sebezhetőségét, rávezeti őket arra, hogy Isten akkor is jó, amikor rossz dolgok történnek, hogy Ő velünk van, és a javunkra munkálkodik, amikor keressük Őt.. Ha kutatod az Ő akaratát, akkor veled lesz. Lehet hogy abban a pillanatban nem úgy tűnik, de az Ő időzítése sokszor más mint a miénk. Szeretném ha az emberek megértenék mindezt."

Bár nehéz pontosan meghatározni, hogy az Egyesült Államokban a házasságok hány százaléka végződik valóban válással, ez a szám tagadhatatlanul magasabb, mint amennyinek lennie kellene, és ez aggodalomra ad okot. Általában azt tartják, hogy a házasságok fele válással végződik. Az emberek életében a legtöbb esetben, a kapcsolatok megszakításából keletkeznek a hitbeli krízisek. Bratcher szerint a probléma egyik része az, hogy a kultúránkban nincs jól modellezve a kibékülés és az áldozathozatal.

"A házasság jó, sőt egy bibliai házasság még annál is jobb.. Megtanuljuk hogy Jézust tegyük az első helyre és hogy szolgáljunk egymás felé. Úgy gondolom, hogy a mai világban arra vagyunk tanítva, hogy önzők legyünk és ez meglátszik a kapcsolatainkban is. De amikor megtanulod szolgálni azt a személyt, akit szeretsz, az több intimitáshoz és szebb, békésebb házassághoz vezet, még ha vannak is összetűzések, egy kiteljesedett életet élhetsz a társaddal."

Bár az aktivista ügyek védőjeként vált ismertté, Bratcher bevallása szerint nem ez volt az eredeti terve, amikor belépett a szórakoztató iparba. A 2019-es 'Váratlan élet'-ben való szerepe volt az, ami teljesen megváltoztatta a gondolkozását a színészi karrierjéről. A filmben Abby Johnsont alakítja, aki a való életben abortusz klinika vezetőből életvédő aktivistává vált. "Nem ismerek olyan színészt, aki azt mondaná 'egy abortusz elleni aktivistát szeretnék alakítani.. Nem volt az álomszerepek listáján, de megváltoztatta a perspektívám és az életem, mivel megtanultam, hogy a filmek valóban nagy hatással vannak az emberekre. Mint feleség és anya, ha külön kell legyek a családomtól a forgatások alatt, nagyon fontos tudnom, hogy a filmek, amiket forgatok, elérnek az emberekhez és nagy hatással lesznek az életükre."

"A szándék nagyon fontos számomra.. Szeretnék megbizonyosodni arról, hogy valami értékeset alkotok, legyen az olyan film ami a házasságról, az élet szentségéről vagy akár a korrupció leleplezéséről szól - ezeket szeretem elvállalni."