AZ UTOLSÓ VACSORA DURVA KIGÚNYOLÁSA

A párizsi olimpia megnyitóját kritizálták az 'Utolsó vacsora' nyilvánvaló paródiája miatt, amelyben drag queen-ek is szerepeltek, illetve egy 'szakállas nő' is szerepet kapott ebben a világszerte nézett közvetítésben.




Több mint egy tucat drag queen pózolt egy asztal mellett Leonardo da Vinci híres festményére emlékeztető jelenetben, amely Jézus utolsó étkezését ábrázolja tanítványaival a kivégzése előtt. A péntek esti, esőáztatta Párizsból élőben közvetített jelenet során a drag queeneket lehetett látni, amint az asztal mögött állnak egy Jézust ábrázoló nővel, aki középen mozdulatlanul áll, glóriára emlékeztető fejfedőt visel, és szív alakúra tartotta a kezét.

A jelenet visszhangot váltott ki a közösségi médiában, és különösen nagy kritika érte, mert úgy tűnik, hogy egy gyerek is szerepelt benne. A brit Evangélikus Szövetség vezérigazgatója, Gavin Calver elmondta, hogy bár reméli, hogy a párizsi olimpiának nagy sikere lesz, az ábrázolást viszont 'teljesen érzéketlennek, szükségtelennek és sértőnek' nevezte. "Azonban valóban borzasztó volt látni, hogy a kereszténységet ilyen nyíltan gúnyolják a megnyitó ünnepségen az utolsó vacsora hihetetlenül durva ábrázolásával" – írta az X.

A párizsi olimpia megnyitóját kritizálták az 'Utolsó vacsora' nyilvánvaló paródiája miatt, amelyben drag queen-ek is szerepeltek


Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója, aki nemrégiben 'kulturális kereszténynek' nevezte magát, azt írta az X-en, hogy az előadás "rendkívül tiszteletlen volt a keresztényekkel szemben", egy másik bejegyzésben hozzátette: "A kereszténység foghíjas lett". Egyes közösségimédia-kommentátorok 'woke'-nak nevezték a jelenetet, míg mások azt sugallták, hogy a szervezők biztosan nem csúfolták volna ki így az iszlámot.

Robert Barron amerikai katolikus püspök 'az utolsó vacsora durva gúnyának' nevezte a jelenetet, és megkérdőjelezte, hogy miért érezte Franciaország szükségességét annak, hogy 'kigúnyolja a kereszténység e nagyon fontos, központi pillanatát' egy olyan alkalommal, amely az ország kultúrájának legjavát hivatott bemutatni.

Kifejtette, hogy Franciaország kultúrája 'kifejezetten a kereszténységen alapul'. "Mértek volna valaha is hasonló módon kigúnyolni az iszlámot? Álmodtak volna valaha arról, hogy ilyen durva, nyilvános módon kigúnyoljanak egy jelenetet a Koránból? Erre mindannyian tudjuk a választ."

Daniel French podcaster, a püspök véleményére reagálva felszólította Canterbury érsekét, Justin Welbyt, hogy tegyen hasonló nyilatkozatot. "A megnyitó olimpiai ceremónia olyan módon gúnyolta ki a kereszténységet és az utolsó vacsorát, ahogyan soha nem tette volna más vallások esetében" - mondta.


Ezt is ajánljuk


Pár gondolat a 'The Sound of Hope' filmről

A film W.C. Martin tiszteletes átformáló nevelőszülői szolgálatát mutatja be, amely mély hatást gyakorolt a közösségre és az örökbefogadott gyermekek életére egyaránt.