1000 TUDÓS A DARWINIZMUSRÓL

A darwinizmus állításait megkérdőjelező, illetve az azokat tagadó tudósok nyilatkozatát aláírók száma mára már több mint ezerre nőtt.



A Discovery Intézet 2001-ben tette közzé először azt a nyilatkozatát, amelyben nyilvánosságra hozza azon elismert tudósok nevét és álláspontját, akik kétségbe vonják a darwinizmus népszerű elméletét. A nyilatkozat szövege szerint:

"Tagadjuk a véletlen mutáció és a természetes kiválasztásódás képességét, amely szerint így öröklődik tovább az élet. Támogatjuk a darwini elméletre vonatkozó bizonyítékok újbóli felülvizsgálatát. Ezt a nyilatkozatot a darwinizmustól való tudományos elhatárolódás jegyében tesszük."

Az aláíró tudósok között van többek között Stanley Salthe, egykori író és evolúciós biológus; Henry Schaefer, a grúz egyetemen tanító kvantikum kémikus; Lev Beloussov, embriológus, az Orosz Természettudományi Akadémia tagja; és a nemrégiben elhunyt Lyle Jensen, az Amerikai Tudományfejlesztési Szövetség tagja.

Eredetileg megközelítőleg 100 tudós volt 2001-ben, a kezdetekkor a listán, azóta pedig több mint ezren írták alá. Az aláírók hangsúlyozzák, hogy a nyilatkozatnak nincs politikai motivációja.

A darwinizmus állításait megkérdőjelező, illetve az azokat tagadó tudósok egy csoportja


"Ez a dekrétum a tudósok szakmai nyilatkozata a neo-darwinizmussal kapcsolatos tudományos bizonyítékok értékeléséről és a modern darwini elméleti bizonyítékok újravizsgálatának szükségességéről." – mondják a tudósok.

A nyilatkozatot nem írhatja alá bárki, kizárólag csak olyan személyek csatlakozhatnak, akik Ph.D. fokozattal rendelkeznek valamely tudományos területen, úgy mint a biológia, kémia, matematika, mérnöki tudományok, számítástechnika, vagy más természettudományi szakterület, továbbá mesterfokozattal kell rendelkeznie, illetve az orvostudományok professzorának kell lennie."

A nyilatkozatra azért van szükség, mert a darwinizmus egyes támogatói megpróbálták elhallgatni az elmélet gyengeségeit, bizonytalan részeit és próbálták eltitkolni azt is, hogy igenis

számos megcáfolható pontja van az elméletnek.

"Az elmúlt években a modern darwini elmélet egyes támogatói összehangolt erőfeszítéseket tettek arra, hogy eltussolják a neo-darwinizmus tudományos kritikusainak létezését, és hogy megakadályozzák a vonatkozó bizonyítékok nyílt megvitatását." - mondta az elmélet egyik vitatója. "A darwinizmus tudományosan megkérdőjelezhető, azonban a nyilvánosság kizárásával igyekeznek elkerülni az elméletet támogatók a modern darwini elméletre vonatkozó bizonyítékok nyílt felülvizsgálatát, és eltitkolni, hogy a neo-darwinizmus korántsem ad kielégítő választ a természeti világ Isten által teremtett összetettségére és sokszínűségére."

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.