EGYÜTT IMÁDKOZTAK RENDŐRÖK ÉS GYÜLEKEZETI TAGOK

A hit igen erőteljes megnyilatkozása történt, amikor is helyi rendőrök és gyülekezeti tagok Istenhez kiáltottak, miután az Iota hurrikán lesújtott Hondurasra.



Az Iota, amely egy hurrikánból átalakuló trópusi vihar, tavaly novemberben már a második hurrikánként volt jelen Közép-Amerikában az Eta után, mely november harmadikán ért a kontinensre. Honduras sok más szomszédos közép-amerikai ország mellett bár még az Eta hurrikán okozta károkkal küzdött, amikor az Iota további pusztítást mért a városra és az ott lakókra.

A Premier Christian News osztotta meg, hogy a Hondurasi Nemzeti Rendőrség (Policíia Nacional de Honduras) Twitteren közzétett egy videót, melyen tisztek és gyülekezeti tagok nagy csoportja együtt imádkozva áll az Ulúa folyó egy hídján a cortési Pimienta községben, Hondurasban. "Hittel teli imádkozás rendőrtisztek és gyülekezeti tagok által az Úlua folyó mentén, a cortési Pimientában." írja a Twitter bejegyzés. Egy ezt követő Twitter bejegyzés közétette, amint több rendőr is imádkozik Istenhez, kérve "nemzeti gyógyulást" az országra.

A hit igen erőteljes megnyilatkozása történt, amikor is helyi rendőrök és gyülekezeti tagok Istenhez kiáltottak Hondurasban


A Honduras fővárosát, Tegucigalpát körülvevő hegyvidékekben lakók kitelepültek az esetleges áradások és földcsuszamlások elkerülése végett. Lakosokat az ország távoli keleti partja mentén szintén evakuáltak, mivel néhányukat hirtelen jött áradások sújtották. Bár több mint 600 átmeneti menedékhelyet állítottak fel a hondurasiak megsegítésére, sokan úgy vélik, hiány van sürgősségi ellátmányból. Egy nő úgy nyilatkozott a CBC Newsnak, hogy a vihar számtalan helyi farmot tett tönkre, sokakat így az éhhalál veszélye fenyeget. "Meghalhatunk", mondta. "Egyáltalán nincs mit ennünk", és hozzátette, hogy a vihar sok helyi farmot tett tönkre.

Amint a Christian Headlines akkor jelentette, a Samaritan's Purse, egy keresztény humanitárius segélyszervezet Hondurasba rendelte mentőcsapatát, hogy az érintett családokat egészségügyi ellátással és ellátmányokkal segítse, a mentőszolgálat kórháza jóvoltából. Egy másik keresztény segélyszervezet, a World Vision szintén sürgősségi ellátást nyújt az országban, úgy, mint más környező, vihar sújtotta közép-amerikai országokban is.

Az Associated Press írása szerint az Iota hurrikán a harmincadik névvel ellátott vihar volt a tavalyi évben, a rekordot döntően magas hurrikánidőszak részét képezve. Phil Klotzbach hurrikánkutató szakember a Colorado Egyetemről megjegyezte, hogy az Iota a második hurrikán volt novemberben, amely az elmúlt 90 évben az ötös viharkategóriába fejlődte ki magát, együtt az első, 1932-es cubai hurrikánnal.