A COVID-19 FERTŐZÖTT NŐ, AKI KÓMÁBAN SZÜLT

A kismama magát "két lábon járó csodának" nevezte, és minden elismerését Istennek adta, hogy a COVID-19 miatt kómában, ám mégis egészséges kisbabának adhatott életet.



A Washington Post szerint a 27 éves Angela Primachenko 33 hetes terhes volt, amikor azt gondolta, hogy tavaszi allergiája is van. Két nappal később belázasodott, aztán elment a kórházba, ahol dolgozott. Egy héttel később lélegeztetőgépre került, majd kómába esett, és az életéért harcolt.

Primachenko, árpilis 6-án felébredt a kómából. Azt nyilatkozta az NBC's Today-nek, hogy "felébredtem, és már nem volt hasam." Felfedezte, hogy az orvosok április 1-én elindították a szülést, és később a született lányának az Ava nevet adta.

Egy ideig nem tudta meglátogatni a kisbabáját. Addig nem engedélyezték neki, míg legalább két egymás utáni koronavírus tesztje negatív nem lett. Videó hívásokkal azonban figyelhette, amikor férje, David ellátogatott az újszülött osztályra, Ava-hoz. És addig maradt Ava az inkubátorban, amíg nem volt képes enni.

Primachenko közölte a Today Show-val, hogy története azt mutatja, hogy "van remény", és hogy "még a legnehezebb napokban és a legnehezebb időkben is lehet reménykedni és bízni Istenben, az emberekben. Hihetetlen, hogy hány közösség és ember imádkozott értem. Ezért nagyon hálás vagyok."

A kismama magát "két lábon járó csodának" nevezte, és minden elismerését Istennek adta


Az egyik legfontosabb pillanat Primachenko számára az volt, amikor a kollegái vidáman elengedték az intenzív osztályról. Ezt mondta: "Mindenki állva és lelkesen tapsolt engem, ami annyira elképesztő és olyan hatalmas dolog volt, hogy el tudtam hagyni a kórházat." Majd hozzátette:

"Csakis Isten kegyelme által."

A KGW-vel készített interjú során megemlítette, hogy csak a hite tartotta őt életben ebben a nehéz időszakban. "Nem tudom, hogyan lehet hit nélkül túljutni ezen. Hit a gyógyuláshoz, hit a halál utáni élethez, és hit mindenhez kell."

Primachenko ikertestvére, Oksana Luiten beszámolt arról, hogy a megpróbáltatást átélte, és megerősödött a hitében. Egyik Instagram posztjában így írt: "Sötét idő volt akkor. Kételkedtem, és megkérdőjeleztem Istent és a hitemet. Olyan erőtlennek, félelmetesnek és ellenőrizhetetlennek éreztem magamat. De ezáltal növekszik a hit."

Primachenko végül elhagyhatta a kórházat, de hogy a lányával találkozhasson, több negatív tesztre volt szüksége. Figyelembe véve mindazt, amit átélt, Ava neve most még többet jelentett a számára. Azt mondta: "Ő az 'élet lélegzete'. Tehát ő a mi kis lélegzetünk."