1000 GALAXIS EGY FOTÓN

Ezek a pontok több mint 1000 galaxist képviselnek: Az új infravörös kép Isten dicsőségét tárja fel az űrben.



Az Európai Űrügynökség (ESA) által kibocsátott új kép több, mint 1000 fénypontot tár fel, amelyek tulajdonképpen különálló galaxisok. Az infravörös képet az ESA Herschel Space Observatory Spectral és Photometric Imaging Receiver (SPIRE) készítette.

A képen az északi-sarki tejút látható, amely 180 négyzetméteres égboltot tartalmaz. A csillagászok azt mondják, hogy a kép minden fénypontja egy-egy különálló galaxist tár fel. A galaxist csillagok, csillagközi gázok és porok hatalmas tömbje alkotja. Például a mi galaxisunk a Tejút néven ismert.

A tudósok szerint több mint 100 milliárd csillag van. Az ehhez hasonló képek megerősítik a Zsoltáros nyilatkozatát, amelyet az Ószövetségben így írt:

"Az egek hirdetik Isten dicsőségét, kezének munkájáról beszél a menny." (Zsolt 19:1)

Ezek a pontok több mint 1000 galaxist képviselnek


Az Answers in Genesis (Válaszok a Teremtésben) szerint, a Biblia azt mutatja, hogy az univerzum kitágult vagy kibővült. Az Ézsaiás 40:22 azt mondja, hogy Isten kiterjeszti az eget, mint egy függönyt, és kifeszíti azt, mint egy sátrat, amelyben lakhatunk. A vers azt is sugallja, hogy az univerzum megnövekedett, amióta Isten megteremtette azt, és az Ő keze által terjeszkedik is.

"Megszabja a csillagok számát, nevet ad mindegyiknek." (Zsolt 147:4)

A Gizmodo.com szerint az ilyen képek lehetővé teszik a csillagászok számára, hogy megbecsüljék a galaxisok teljes számát az egész megfigyelhető univerzumban. Néhány évvel ezelőtt a csillagászok rájöttek arra, hogy az univerzum akár 10-20-szor több galaxist tartalmaz, mint azt korábban gondolták.

A csillaggyűrű tudósok becslése az, hogy az univerzum egy-két billió galaxist tartalmaz. Ez azt jelenti, hogy az univerzum szó szerint túlcsordul csillagokkal, körülbelül 700 szextillió (7db szám, plusz 23 db nulla) csillag alkotja. És ez csak a csillagok becsült száma a megfigyelhető univerzumban. Billiókig is el lehet akár érni, amit a jelenlegi technológiánk sajnos nem lát.

"Mikor látom egeidet, a te ujjaidnak munkáját; a holdat és a csillagokat, a melyeket teremtettél: Micsoda az ember - mondom - hogy megemlékezel róla? És az embernek fia, hogy gondod van reá?" (Zsolt 8:3-4)

A lentebb található erőteljes Hillsong Worship dal arról beszél,hogy Isten mennyei hatalma látható a teremtésben, kijelentve: 'Ahogy beszélsz, százmilliárd galaxis születik, a lélegzeted párája alatt bolygók alakulnak, ha a csillagok arra lettek teremtve, hogy dicsérjenek Téged, akkor én is ezt teszem.'

A nicelife.hu csak beágyazási kódokat használ fel, amelyek külső videó portálokon feltöltött tartalmakra mutatnak. Oldalunk a hozzáférhetővé tett tartalmakat jogilag nem ellenőrzi, és nem keres olyan tényeket vagy körülményeket, amelyek jogellenes tevékenység folytatására utalnak.