TÍZEZREK DICSÉRTÉK JÉZUST AZ UKRÁN UTCÁKON

Kijev utcái az Urat dicsőítő daloktól zengtek és hálával teltek meg, amikor mintegy 200 000 ember gyűlt össze a reformáció 500. évfordulója alkalmából.



"Sokan utaztak ide az ország minden részéről, hogy a közös ünneplés részévé váljanak, ünnepeljék Isten hűségét, imádatukat fejezzék a szabadságért, amelyet Krisztusban nyertünk és a szabad evangéliumhirdetés lehetőségéért országszerte!", - mondta Szergej Rakhuba, az Eurasia misszió vezetője.

A résztvevők számos családbarát rendezvényt, kiállítást, játszóházat, zenei előadást látogathattak meg, valamint lehetőségük nyílt külföldi előadók tanításait is meghallgatni.

"Ma este azért gyűltünk össze, mert 500 évvel ezelőtt igazi bátorságot és elszántságot tükröző, valami megszokottól eltérő történt." - mondta Terry Meeuwsen, a rendezvény egyik meghívott előadója.

"Isten nem hatalommal és gazdagsággal rendelkező férfiakat és nőket keres, hanem olyan embereket, akik keresik Őt. Én ugyanazt mondom mindenkinek, ugyanazt hirdetem Ukrajna minden lakójának, de én mindenki szemében csak egy ukrán leszek a sok közül. Viszont én tudom, hogy Valaki vagyok Isten szemében. Valaki, aki igyekszik az Ige szerint, Isten akarata szerint élni. Valaki, aki keresi és megtalálja az Igazságot Isten Igéjében. Valaki, aki tiszteli és imádja Istent. Valaki, aki Istenhez tartozik."

A találkozó ötlete akkor jött, amikor az ukrán elnök, Petro Poroshenko aláírta a reformáció évfordulójának tiszteletére tervezett rendezvénysorozat támogatásáról szóló rendeletet.

A fiatalok nemcsak Ukrajnában készek szolgálni az Urat, hanem misszionáriusként is járják a világot


"Csodálatos volt látni a tévében, az interneten, hogy a fiatalok milyen nagy örömmel dicsőítik Istent a fővárosuk közepén, ugyanazon a helyen, amely néhány évvel ezelőtt még tiltakozások helyszíne volt. És ez az a hely is, ahol sok évvel ezelőtt a kommunisták arra kényszerítették az embereket, hogy a szocialista, ateista, kommunista nézeteket hirdessék."

Rakhuba szerint a fiatalok kulcsszerepet játszanak
a kereszténység terjedésében Ukrajnában.

"Ez az, ami a mi missziónk célja is. A következő generációval együtt dolgozni, felkarolni azokat a fiatalokat, akik elkallódnak vagy rossz irányba tart az életük. Igyekszünk őket bevonni keresztény közösségünkbe és hirdetni nekik az evangéliumot." – mondja Rakhuba.

A fiatalok nemcsak Ukrajnában készek szolgálni az Urat, hanem misszionáriusként is járják a világot és szólják Isten igéjét. "Beszéltem a fiatalok egy csoportjával, akik missziós kirándulást tettek Mongóliába. Ez fantasztikus! Fiatal ukránok, akik a Szentlélek vezetését meghallva, és engedelmeskedve annak, nekivágtak az útnak, hogy Isten Igéjét Mongóliába vigyék, ahol több ezer fiatalt értek el a nyári táboraikon keresztül!"

Ukrajna továbbra is háborús konfliktusban áll Oroszországgal, de lelkileg ugrásszerűen fejlődik.

"Ukrajna még mindig a háború közepén van. Kelet-Ukrajnát és területeit még mindig orosz szeparatisták foglalják el. Krím Oroszországhoz került. Tehát igen, Ukrajna politikailag és gazdaságilag küzd, de lélekben töretlenül hiszi, hogy Isten megáldja ezt a nemzetet."- mondja Rakhuba.