AZ ÚJ DISNEY RAJZFILMSOROZAT MEGSZELÍDÍTI A DÉMONOKAT

A Disney tulajdonában lévő FX új felnőtt rajzfilmsorozatot ad ki, 'Little Demon' címmel, amely egy nőről szól, aki összeveszett a Sátánnal (akinek a népszerű színész, Danny DeVito adja a hangját), és gyermeket szül tőle.



A műsor leírása szerint: "Tizenhárom évvel azután, hogy a Sátán teherbe ejtette, a visszafogott anya, Laura és Antikrisztus lánya, Chrissy megpróbál hétköznapi életet élni Delaware-ben, de állandóan meghiúsítják őket a szörnyű erők, köztük Sátán, aki arra vágyik, hogy a lánya lelkét uralja." A 'South Park' és a 'Family Guy' szellemében TV-MA rajzfilmként a 'Little Demon' szintet lép a sátáni szimbólumokkal, boszorkánysággal, démoni tevékenységgel, meztelenséggel és erőszakkal.

Mivel az animáció hamarosan érkezik a Disney+-ra, a Star+-ra és a Hulu-ra is, a Disney elsődleges közönségének szülei nem örülnek ennek a kiadásnak. Keresztény szülők egy aktivista csoportja, a 'One Million Moms' több mint 20 000 aláírást gyűjtött össze, és petíciót indított a Disney felé, hogy töröljék a sorozatot. "Meg kell tennünk, mert a Disney a démonok, boszorkányok és varázslatok világába vezeti be a nézőket, köztük olyan gyerekeket is, akik esetleg véletlen kapcsolnak a sorozatra. A kreáció démoni tartalma mellett a fiatalabb nézők elméjét elárasztják az aktuális kultúrát tükröző világi világnézetek is."

Szeptember első hétfő estéjén Mike Johnson kongresszusi képviselő a Facebookra posztolt egy gondolatot, amely azóta elterjedt, és több mint hatmilliós közönséget ért el. "Nem az LSU nyitányának sokkoló vége volt a tegnapi meccsnézés legzavaróbb része. Számomra ez egy reklámszünetben történt a második negyed után, amikor a televíziós közönségnek bemutatták egy új FX rajzfilm előzetesét" – tette közzé Johnson. "Nem tudtam elég gyorsan eljutni a távirányítóhoz, hogy megvédjem a 11 évesemet az előzetestől, és kíváncsi vagyok, hány másik gyereknek volt kitéve az előzetes – és hány millióan fognak ráhangolódni az új sorozatra, amit a Disney forgalmaz. A trailer sötét képeket tartalmazott a pokolról, démonokról és sátáni képekről, valamint magyarázatot arra, hogy a főszereplő az Antikrisztus."

Négygyermekes apaként Johnson így folytatta: "Kérlek, légy óvatos. Szülőként az a feladatunk, hogy óvjuk gyermekeink szívét és elméjét. Ez a kultúra riasztóan sötét és érzéketlenné vált, és ez nem játék. A Disney és az FX úgy döntött, hogy felkarolják és piacra dobják azt, ami egyértelműen gonosz. Maradj távol tőle."

A Disney tulajdonában lévő FX új felnőtt rajzfilmsorozatot ad ki, 'Little Demon' címmel, amely egy nőről szól, aki összeveszett a Sátánnal


Ez a horror-vígjáték egy újabb ok, amiért sok szülő kiakad a Disney cégóriásra. A médiakonszern számos közelmúltbeli akciója vitát váltott ki a szülők körében, mivel a Disney továbbra is gyermekeket és családokat céloz meg tartalmaival. Egy vezetői konferenciahívásból kiszivárgott videó a floridai kormányzó, Ron DeSantis (R) Parental Rights in Education Billre adott válaszokat rögzítette, a Disney vezetői pedig bevallották a kamera előtt, hogy a producerek 'egyáltalán nem titkos melegprogramot' dolgoztak fel. A Pixar 'Fényév' (Lightyear) című filmje nemcsak 20 millió dollárral alulmúlta a jegypénztári előrejelzéseket, de sok szülőt is felháborított azzal, hogy Pixar először egy azonos nemű pár csókját ábrázolta.

A Disney szintén egyike volt annak a sok vállalatnak, amely a Citigroup példáját követve finanszírozza alkalmazottai abortuszát.

A démonok Disney általi nyilvánvaló megszelídítésével Joseph Backholm, a Family Research Council tagja megjegyezte: "Az ironikus az, hogy ez a szellemi háború bizonyítéka, ami miatt a sorozatot arra tervezték, hogy azt higgye, hogy nem létezik. Bibliai értelemben tudjuk, hogy a fejedelemségek, hatalmasságok és a gonoszság lelkei igen is valóságosak, és aktív ellenségeink nekünk, és a gyermekeink lelkének is. Úgy tűnik, a Disney arra törekszik, hogy rávegye az embereket, hogy nevessenek olyan dolgokon, amelyek nagyon komolyak, és megpróbálják elhitetni velük, hogy ezek nem is igaziak, vagy nem kell ezek miatt aggódni. És ezért változtatja a dolgokat komédiává."

Apai szemszögből pedig ezt mondta: "Nagyon fontos, hogy gyermekeink ne legyenek kitéve olyan dolgoknak, amelyeknek az a direkt vagy burkolt üzenete, hogy a Sátán és a démonok nem olyan dolgok, amelyek miatt aggódnunk kell. Meg kell érteniük, hogy van egy igazi ellenségük. A keresztényeknek nem kell félniük ettől az ellenségtől, de komolyan kell vennünk. Tény, hogy háború folyik a lelkünk felett, és úgy tűnik, hogy ennek a tudatnak a minimalizálására tervezték az ilyen alkotásokat."

Az 1995-ös 'Közönséges bűnözők' című film egyik emlékezetes mondata volt az, hogy "Az ördög legnagyobb trükkje az, hogy meggyőzze a világot, hogy nem létezik." Úgy tűnik, a 'kis démon' célja meggyőzni a gyerekeket, hogy ne aggódjanak ellenségeik miatt. És ez nagyon sebezhetővé teszi őket, és pontosan ez az az állapot, amit Sátán szeretne elérni.