ISTEN IGÉJE "LEBEG" ÉSZAK-KOREA FELETT

Az emberi jogok és a vallás szabad gyakorlásának biztosítása tekintetében a világban Észak-Korea áll a legrosszabb helyen. Az ott élő keresztények hitükért gyakran az életükkel fizetnek. Egy keresztény csoport azonban szokatlan módon próbálja bátorítani az ország hívőit.Naplemente előtt dél-koreai keresztények gyűlnek össze. "Az észak-koreai határt mintegy négy mérföldre közelítjük meg, szinte a Demilitarizált Övezet határán leszünk."- mondta az egyik hívő.

A Demilitarizált Övezet az egyik legveszélyes hely a földön, mivel folyamatos megfigyelés alatt van. Több százezer észak-koreai fegyveres csapat áll készenlétben az övezet határán, figyelve, hogy ki sérti meg a határokat, míg a déli oldalon ugyanez történik.

"Minden veszély ellenére, egyedül az időjárástól tartunk. Egy kis változás a szélirányban keresztülhúzhatja a számításainkat." - mondta Peter, az egyik keresztény aktivista.

"Ezt a projektet 1991-ben indítottuk el, mivel ahogyan egy pitypang is a szél segítségével terjed szerteszét, úgy mi is a szelet vesszük igénybe ahhoz, hogy az üzenetünket eljuttassuk másoknak." - magyarázta Peter.

A küldetést Pitypang projektnek nevezték el


"Maga az üzenet Isten Igéje, amelyet koreai nyelven elhelyezünk több ezer narancssárga léggömbben. Ha a hélium kifogy, a léggömb földet ér és benne lesz egy papírcsíkon Isten üzenete. Ezek a lufik nagyobbak az átalagosnál, hogy minél több igeverset tartalmazó papírtekercs legyen elrejthető benne. Mivel szinte lehetetlen Bibliához jutni Észak-Koreában, ezért a léggömb használata az egyik leghatékonyabb módszer az evangélium hirdetésére." - nyilatkozta Peter.

A léggömböket gyorsan megtöltik héliummal, folyamatosan figyelve a szél irányát. Suttogva imádkoznak. Néhány perccel később a léggömbök már lassan sodródnak az észak-koreai légtérben egyre feljebb és feljebb.

"A lufik elküldésével szeretnénk, hogy észak-koreai testvéreink megtudják, imádkozunk értük, arról nem is beszélve, hogy a léggömbökben lévő igeversek milyen bátorítók lesznek számukra." - mondta az egyik hívő.

"Elismerem, nem ez a legkifinomultabb vagy legkorszerűbb módszer, de egy ilyen szigorú országban muszáj olyan eszközöket alkalmaznunk, amelyek nem keltenek feltünést és gyanút. Éltetnünk kell a reményt az ott élőkben." – nyilatkozta Peter.

A léggömb-műveleten kívül ez a keresztény csoport hetente rádióműsort rögzít Szöulban, melyet közép- és rövidhullámú frekvenciákon keresztül továbbítanak Észak-Koreába.

"A rádióadás olyan, mint egy rendszeres egyházi szolgálat, amelyben Istent dicsőítjük, és hirdetjük az Ő igéjét. Az észak-koreai kormány rendszeresen megpróbálja zavarni a frekvenciát, de más módszereink is vannak az üzenet továbbítására." - magyarázta Peter.

"Amikor egy észak-koreai ember elfogadja Jézus Krisztust, az üldöztetést, bebörtönzést és esetleg a halált kockáztatja. Az ott élő keresztények számáról csak becsléseink vannak, pontosan nem tudjuk hányan lehetnek. Mindenesetre folytatni fogjuk a munkát, szüntelenül imádkozunk és hisszük hogy egy nap Észak-Koreában is szabadon, félelem nélkül imádhatják majd Jézus Krisztust. Ezért kell mindnyájunknak imádkozni, különösen azoknak, akik olyan helyen élnek, ahol szabadon gyakorolhatják vallásukat, félelmek nélkül!" – mondta Peter.


Ezeket is ajánljuk


Nemzetközi imanap

"Találkozzunk a zászlórúdnál" mozgalom

Az LMBT közösség képviselője a koronavírusról