AZ "UNPLANNED" CÍMŰ FILM HATÁSA

Chuck Konzelman, a Pure Flix filmgyár igazgatója az Abby Johnson – abortuszklinikai dolgozóból lett életpárti aktivista – életét feldolgozó "Unplanned" című film kapcsán rendezett sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy közel 100 abortuszklinikai dolgozó hagyott fel munkájával, miután megnézte a filmet.A Pure Flix vezetőjének elmondása szerint 94 klinikai dolgozó mondott fel a korábban Abby Johnson által is képviselt Planned-Parenthood abortusz-támogató nonprofit szervezetnél.

"Az Egyesült Államokban az abortuszt végző dolgozók egy százaléka a film hatására úgy döntött, hogy megváltoztatja az életét és tesz valamit az életért, mások életéért!"- mondta Kozelman.

A Pure Flix filmgyár képviselője beszélt a kezdeti nehézségekről és a film viharos megjelenéséről, mivel a Twitter közösségi média felületén a film fiókját felfüggesztették, az indoklás szerint azért, mert össze volt kötve egy másik, a Twitter szabályait sértő fiókkal.

Az "Unplanned" Abby Johnson nyolc éves karrierjét mutatja be a Planned-Parenthood Szervezetnél, majd életpárti aktivistává válását, miután felkérik egy abortusz elvégzésére. Ashley Bratcher, Johnsont alakító színésznő nap, mint nap kap üzeneteket azoktól az emberektől, akiknek

élete és hite megváltozott a film hatására.

Az "Unplanned" Abby Johnson nyolc éves karrierjét mutatja be a Planned-Parenthood Szervezetnél


"Csak szeretném, ha tudnád, hogy egy abortuszra váró hölgy végül a film hatására úgy döntött, hogy mégis anya marad! Szóval újra csak megköszönni tudom, hogy engeded, hogy használjon az Úr!" – üzente a Twitteren egy felhasználó Ashley Bratchernek, aki további segítséget ajánlott fel az anyának és a megszületendő gyermeknek.

A film 6,1 millió amerikai dollárt hozott a nyitóhétvégéjén, amely így kétszerese a várt bevételnek. Egy évvel korábban egy interjúban Konzelman azt mondta, hogy a film "kimondottan napjainkra vonatkozik, jelen időnkre készült", utalva ezzel az amerikai kormány abortuszt érintő nemrég éltebe lépő szabályzására.

"Nem gondoltuk, hogy az események így felgyorsulnak körülöttünk a film hatására, – mondta - de sose szabad elfelejtenünk, hogy egy mindenható Istent szolgálunk, akinek semmi sem lehetetlen és aki most velünk cselekedett csodát!"


Ezeket is ajánljuk


Kenya és az abortusz

A 2018-as nobel-békedíj győztese

A Lifemark című film sikere és üzenete