MUZULMÁN ÉS KERESZTÉNY GYEREKEK EGYÜTT IMÁDKOZNAK

Muzulmán és keresztény gyerekek gyűlnek össze Aleppoban, Szíriában, hogy együtt imádkozzanak a konfliktus megszünéséért, ami egyre több életet olt ki.



A ChristianToday.com jelentése szerint a rövidéletű tűzszünetet bombatámadás törte meg. Több mint 190 ember vesztette életét mintegy 2 nap alatt. Több ezren a városba rekedtek, és a készleteik is apadnak. A muzulmán és keresztény gyerekek összegyűlnek, könyörögve a világ vezetőiért, hogy vessenek véget ennek a konfliktusnak. Imádkozni fognak az országukért is közösen.

"Mindenek felett imádkozni fognak, a társaikért is" - mondta Marayati érsek, a helyi, aleppoi örmény katolikus egyház vezetője.

"Bízunk abban, hogy a gyerekek imája erősebb a miénknél."

Nyomasztó fotók és videók bukkantak fel gyerekekről, akiket maguk alá temettek a törmelékek, és gyerekekről, akik ásták ki őket a romok alól. Az aleppoi háború, a szíriai polgárháború részeként már 2012 óta folyik. "Újabb vér fog folyni, ha a két harcoló fél mögötti nagyhatalmak nem döntenek úgy, hogy valóban véget vessenek ennek a piszkos háborúnak," - mondta Marayati.