2020 LEGOLVASOTTABB IGEVERSEI

Egy ilyen zűrzavaros év során rengeteg ember harcol hitben, küzd a félelmeivel és sokan keresik a megoldást Isten Igéjében, amely az erő, bátorítás és a remény forrása.



A közkedvelt Bibliai alkalmazások és weboldalak üzemeltetői az év végének közeledtével publikálták a 2020-as esztendőre vonatkozó látogatottsági adatokat és szokásokat, amelyekből kiderült, hogy az idén kifejezetten megnőtt a Bibliára történő webes rákeresések száma, és különösen olyan kifejezésekre kerestek sokan, mint a félelem, a gyógyulás és a béke.

Csak 2020-ban a Bibliai alkalmazásokban történő böngészések világszerte közel 600 millióval nőttek. A legtöbbször keresett igevers Ézsaiás 41:10 verse volt, valamint ez lett a legolvasottabb és könyvjelzőként legtöbbször megjelölt vers.

"Ne félj, mert én veled vagyok, ne csüggedj, mert én vagyok Istened!
Megerősítlek, meg is segítlek, sőt győzelmes jobbommal támogatlak."

"A nehézségek során az emberek nagyrésze továbbra is Istent keresi. Erőt, békét és reményt keresnek és találnak a Bibliában." – mondta egy Bibliai alkalmazás fejlesztője, Bobby Gruenewald. "Noha 2020 olyan év, amelyet sokan szeretnének elfelejteni, mi úgy tekintünk erre az évre, hogy hogyan tudtunk szolgálni Istennek a Bibliai alkalmazáson keresztül rengeteg választ kereső ember megsegítésére."

Egy ilyen zűrzavaros év során rengeteg ember harcol hitben, küzd a félelmeivel és sokan keresik a megoldást Isten Igéjében


A Bibliai keresések az alkalmazásban 2020-ig nagyon változatosak voltak, a különféle körülményeknek megfelelően. Az év első hónapjaiban legtöbbször a "félelem" volt az alkalmazás keresési kulcsszava. Az "igazságosság" szó május végén, augusztus végén és szeptemberben is megjelenő keresés volt. Ezenkívül a "gyógyulás", a "béke" és a "szeretet" fordultak elő, mint állandó keresések az egész év során.

Összességében a legmagasabb szintű Biblia felé fordulás és aziránti elkötelezettséget látták az alkalmazás fejlesztői a program történetében.

2020-ban a Biblia fejezeteit 43,6 milliárd alkalommal olvasták el, 7,5 milliárd audio fejezetet játszottak le, és 1,4 milliárd Biblia kalauzt töltöttek le. Ezenkívül félmilliárd alkalommal osztottak meg valamely igeverset.

Amikor az Egyesült Államokban a COVID-19 miatt márciusban megkezdődtek a lezárások, az átlagosnál mintegy 90-szer több kérdés érkezett a lap fejlesztőihez, leginkább a pandémia kapcsán felmerülő versekről és Isten betegségek gyógyítására vonatkozó ígéreteiről.

A rasszizmussal, az igazságossággal és az elnyomással kapcsolatos kérdések George Floyd halálát követő hetekben átlagban százszorosan nőtt. Eközben a választások napjaiban a kormányzással és hatalommal kapcsolatos versek iránti érdeklődés nőtt meg 50-szeresével. Ami általánosságban a "legnépszerűbb" bibliai verseket illeti:

1. János Evangéliuma 3:16
2. Jeremiás próféta könyve 29:11
3. Krónika II. könyve 7:14.