A 99 ÉVESEN ÉRETTSÉGIZETT LELKÉSZ

Jack Hetzel a Metodista Egyház alapító lelkésze a texasi Big Sandy városában. Hetzel második világháborús veterán, nyolc könyvet írt, a Hetzel & Hetzel cég elnöke és vezérigazgatója, hititudományi oktató. Sok képesítése között azonban nem szerepelt egy olyan dolog, amit mindig is szeretett volna: a 99 éves férfinak nem volt érettségije.



Ebben az évben azonban ez megváltozott, amikor a Big Sandy város egyik gimnáziumának ballagási ünnepségén átvehette érettségi bizonyítványát. Hetzel elmondása szerint harmadik osztályos korában kénytelen volt abbahagyni az iskolát, majd 1948-ban megkapta az Általános Oktatásfejlesztési Képesítését, ezt követően már nem volt alkalma és lehetősége a háborús szolgálat miatt tanulni.

Azóta arról álmodozik, hogy megszerezze érettségi bizonyítványát.

"Ez elképesztően izgalmas!" - mondta Hetzel. "Megtapasztaltam, amikor a kevés iskolai végzettség miatt egy egész életen át le kell mondani rengeteg dologról, és meg kell tanulni együttélni ezzel, de az Úr mindig mindent elrendezett az életemben!"

Egyébként pedig a hiányzó képesítés soha nem akadályozta meg a tanulásban. A lelkész alternatív módszereket keresett a továbbtanuláshoz. Hetzel azt mondta, hogy tanárként tekintett a körülötte lévő emberekre, de valójában Jézus volt mindig a legnagyobb tanító mestere! "Ha kérdésem lenne, elmennék valakihez, aki ismeri és meg tudja válaszolni ezeket a kérdéseimet, majd felhasználom a válaszokat a mindennapi életben. De valójában az Ige jelentette számomra mindig is a legnagyobb tanítást, egy életre szóló, élethez szóló, örökkévaló tanítást!"

"Kilencvenkilenc éves vagyok és áldom ezért az Urat! Megadta a szívem kívánságát!"


A második világháborús és vietnámi háborús veterán az Egyesült Államok szolgálatában harcolt számos nagy csatában. Különösen megható, hogy az egyik ilyen nagyobb ütközet emléknapján ismerte el a texasi gimnázium oktatási testülete a lelkész hősies magatartását azzal, hogy átadták neki érettségi bizonyítványát.
"Büszkék vagyunk rá!" - mondta Hughes, a gimnázium oktatási testületének elnöke. "Olyan ember, akinek a történetével szívesen dicsekszik az ember! Olyan ember, akinek az életében látszik az Úr munkája! Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy adhatunk valamit, ami annyira sokat jelent neki. Biztosan ez lesz a tanév egyik fénypontja." -mondta a testületi elnök.

"Kilencvenkilenc éves vagyok és áldom ezért az Urat! Megadta a szívem kívánságát! A megfelelő időben! De ki kellett várnom! Ismerem az Uramat, a Megváltó Jézus Krisztust és tudtam, hogy csak Őt dicsőítve érdemes élni, mert ez a mi váltságunk és legnagyobb ajándékunk ebben az életben. Mi többre lehetne még szükségem?" - mondta a lelkész egy nyilatkozatában.