A MEGERŐSZAKOLT LÁNY VALLOMÁSA: "EZ A BABA ISTEN AJÁNDÉKA!"

P. J. mindössze 14 éves volt, amikor megismerte a férfit, aki megerőszakolta. Szigorú katonai családban nőtt fel, szülei általában nem voltak olyanok, akik hagyják, gyermekük bárkivel barátkozzon.



Egy nap a tinédzsert barátai meghívták, hogy lógjanak együtt egy katona sráccal, aki karácsonyi szabadságát töltötte otthon. A fiúval a megismerkedést követően meglepően jól kijöttek a lány szülei. A barátok egy nap mindannyian P. J. házában gyűltek össze, majd a ház jól elszigetelt pincehelyiségében többségük jelenlétében P. J.-t a nemrég megismert katona megerőszakolta.

Mindegyikük hallgatott a történtekről. Csak öt hónappal később tudta meg P. J., hogy az erőszak során teherbe esett. Ekkor végül elmondta szüleinek is az alagsorban történteket. Szülei megdöbbentek és dühösek voltak. Bűnösnek és hibásnak érezték magukat. P. J. édesanyja, Angela ekkor még az abortusz gondolatát is fontolóra vette.

"Nagyon sokat gondoltam rá, hogy elviszem terhesség megszakításra." - mesélte Angela. "Életpárti voltam, de voltak kivételeim. Nem akartam ilyet csinálni, de mindig azt mondták nekem, hogy a nemi erőszak az más dolog. A férjem azonban azt mondta, hogy semmiképpen nem akarja, hogy köze legyen egy magzat halálához. Mert az is egy emberi élet!"

A szívére nehezedő döntéssel küzdve, Angela nem tudta, hogyan lehet a legjobban gondoskodni a lányáról. A hozzá legközelebb álló emberek közül sokan arra buzdították, hogy segítsen P. J.-nek a terhesség megszakításában, de férje, Doug az ellenkezőjét kérte. Az anyának mindvégig szeme előtt volt saját abortuszt érintő tapasztalata.

"Az egyetemen teherbe estem, és egy egészségügyi rendelőbe mentem. 24 hetes várandós voltam, és elvetettem a gyermeket. Anyám erre kényszerített, mert nem akart kellemetlen helyzetbe kerülni a szerinte helytelen döntésem miatt. Soha többé nem beszéltünk róla. Soha nem léptem túl rajta." - mesélte Angela.

Mint minden szülő, Angela is jobbat akart a lányának, mint amin ő keresztülment. Nem akarta, hogy P. J. ugyanolyan bűntudattól szenvedjen, és kénytelen legyen élete minden napján ezzel a tudattal együtt élni.

P. J. mindössze 14 éves volt, amikor megismerte a férfit, aki megerőszakolta


Egy barátja felhívta Angelát, és ajánlott egy keresztény élet-aktivista ismerőst, Trishát. Könyörgött, hogy vigye oda P. J.-t, mielőtt bármilyen döntést hoznának.

"Trisha volt az első, aki azt mondta, hogy minden rendben lesz, az Úr gondoskodik rólunk. Ő volt az első ember, aki valóban arra ösztönzött minket, hogy tartsuk meg a babát. Nőként - még ha életpárti is az illető – legtöbbször azt javasolják, hogy nemi erőszak esetén áldozat vagy, és ne tartsd meg a magzatot. Mindenki - főleg a média - azt sugallta, hogy az abortusz a legjobb döntés, ami hozható. Trish sokat segített nekünk és támogatott. Együtt imádkoztunk a helyzetért, és ez volt a legjobb döntés, amit csak tehettünk. Miután kijöttünk Trishtől, P. J. elsírta magát. Nem azért, mert ideges volt, hanem mert megkönnyebbült, és biztonságban érezte magát."

"Amikor meghallottuk a baba szívverését, már nem is volt semmi kétség bennünk. Ez a gyermek Isten ajándéka lesz P. J. számára, aki ezt követően sok időt töltött az Úrral elcsendesedve. Ebben a helyzetben bölcsebb volt, mint én. Az Úr ereje és a tőle kapott bölcsesség vezetett át minket ezen a helyzeten." - mondta P.J. édesanyja.

Ahogy telt az idő és haladtak előre a várandósságban, igyekeztek minél jobban felkészülni James baba érkezésére, aki végülis P. J. első gyermeke és szülei első unokája. Bár az erőszak miatt a kezdeti körülmények sajnálatosan alakultak, de ennek a gyönyörű babának az életét teljesen megérte megünnepelni! P. J. 2011 őszén hozta világra fiát, Jamest. Izgalmas, örömmel és szeretettel teli időszak volt, de ennek a kisfiúnak a törvényes felügyelete további próbatételt jelentett P. J. és családja számára.

Miközben büntető eljárás indult az erőszaktevő férfival szemben, akadt néhány zavaró tényező, amely súlyosan veszélyeztethették P. J.-t és James-t is. A helyi jogszabályok ugyanis nem keltek a nemi erőszakban fogant gyermekek és az édesanyák védelmére. Az erőszakot elkövető férfinak így törvényesen is lehetővé tették a felügyeleti és szülői jogok megszerzését és gyakorlását. Ráadásul a P. J.-t megerőszakoló férfi korábban már más erőszakos bűncselekményeket is elkövetett, majd illegális kábítószer-használat miatt a hadseregből is elküldték.

A nemi erőszak vádja alól végül a férfit felmentették, azonban kokain illegális használata miatt elítélték, melynek köszönhetően a felügyeleti jogot nem gyakorolhatja a férfi James esetében.

Ma P. J. egy boldog anya, aki szeretetben és hitben neveli Jamest. Hetente egyszer részt vesz egy női bibliaórán, és minden nap imádkozik James-szel, folyamatosan emlékeztetve rá, hogy szívük mélyén mindig is akarták és szerették ők.

Ami az abortusz kapcsán született döntést illeti: Angela nem is lehetne hálásabb. "Abban a percben, amikor ennek a gyermeknek a szemébe néztünk tudtuk, hogy neki semmi köze az erőszak elkövetőjéhez. Ugyanolyan áldozat ő is. Olyan módon gyógyította meg családunkat, amelyet nem tudunk megmagyarázni. Ő a legcsodálatosabb ajándék Istentől. Nem is tudom, hogyan tudnám ezt szavakkal megfogalmazni."