ÉBREDÉSI HULLÁM AMERIKAI EGYETEMEKEN

Ezrek utaztak az egyetem kápolnájába, hogy részt vegyenek az úgynevezett 'Asbury Revival' (Ausbury Ébredés) eseményen. Február 8-án, a reggeli, szokásos iskolai áhítat spontán módon meghosszabbodott, és majdnem két hétre terjedő non-stop eseménnyé nőtt a keresztyén Asbury Egyetemen, Wilmore, Kentucky államban.



A hír gyorsan elterjedt, miután a hívők videókat osztottak meg a TikTokon és az Instagramon, amelyeken az emberek térden állva, felemelt kézzel imádkoznak, sírnak és dicsérik az Urat. Asbury számos korábbi jól ismert ébredés helyszíne volt, többek között 1970-ben is. (Tim Whittaker)

Résztvevők nyilatkozták, hogy nem voltak hírességek, dicsőítés-vezetők. Az emberek semmi másra nem vágytak, csak Isten jelenlétére. Láttak csodákat és gyógyulásokat, hallottak bizonyságtételeket emberektől, akik depressziójukról és öngyilkossági gondolataikról beszéltek és szabadultak meg az ébredés során.

Az ébredés nem más, mint az evangélium hirdetése és felkiáltás az Úrhoz.
Valójában ekkor árad ki Isten szeretete.

Megújulási eseményekről számolnak be az alabamai Samford Egyetemen, az ohiói Cedarville Egyetemen, valamint a tennessee-i Lee és Belmont egyetemeken.

A Samford egyetem vezetősége így írta le az ébredési hullám átterjedését: "Este az egyik diák dicsőítő énekeket kezdett játszani a zongorán, köré gyűltek még páran, aztán még többen, és együtt énekeltek. Reggelig olvasták a Bibliát, imádkoztak, bizonyságokat osztottak meg. Mindez teljesen spontán alakult, csak a diákok kezdeményezésére, akik buzgón keresik Úr közelségét."

Ezrek utaztak az egyetem kápolnájába, hogy részt vegyenek az úgynevezett 'Asbury Revival' (Ausbury Ébredés) eseményen


A CBN News is beszámolt arról, hogy az Asbury-ébredés már átterjedt a Lee Egyetemre és a Samford Egyetemre, valamint Isten mozgósításának jelei látszanak a Cedarville és Baylor Egyetem hallgatói között. A Virginia Beach-i Regent Egyetem hallgatói szintén több éjszakán át összegyűltek, hogy imádkozzanak és dicsérjék az Urat.

Minden élménybeszámoló az Úr békés jelenlétéről tanúskodik
"Nem volt vezető, nem volt rivalizálás, nem volt irigység, nem volt büszkeség, mindenütt csak az alázat, szelídség, szelíd szívek, botladozó bűnösök, gyengéd hallgatók, akik kíváncsi látogatók ezreit szolgálták szeretettel, anélkül, hogy tudták volna, hogy ezt teszik! Istennek odaszánt szíveken keresztül Krisztust imádhattuk, így dicsőült meg Isten és a Szentlélek kiáradt."

Ahogy az ébredés egyre több helyre terjed, a keresztény vezetők az időzítésről beszélnek, és arról, hogy milyen jelentősége lehet éppen ebben a történelmi pillanatban.

Jon Erwin, a hamarosan bemutatásra kerülő Jesus Revolution mozifilm rendezője a The Christian Postnak (CP) nyilatkozta: álmában sem gondolta, hogy filmje bemutatásával egyidőben egy újabb ilyen ébredési hullám indul meg az Egyesült Államok főiskolai kampuszaiban. "Ha akkor megtörtént, most is megtörténhet. Ha egyszer megtörtént, megtörténhet újra."

Anne Graham Lotz író és evangélista nemrégiben megjelent blogbejegyzésében felvetette, hogy az Asbury-i ébredés Jézus visszatérésének jele lehet. Lotz, a néhai Billy Graham lánya Jakab 5:7-et idézte az ébredés-hullám kapcsán: "Legyetek tehát türelemmel, testvéreim, az Úr eljöveteléig. Íme, a földművelő várja a föld drága gyümölcsét, és türelmesen várja, amíg az korai és késői esőt kap."